Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

EU-motstånd förr och nu Transkription:. 01:29 – 02:10 Ja, i Sverige har vi ju inte jättemånga partier kvar som faktiskt driver(1).............................

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "EU-motstånd förr och nu Transkription:. 01:29 – 02:10 Ja, i Sverige har vi ju inte jättemånga partier kvar som faktiskt driver(1)............................."— Presentationens avskrift:

1 EU-motstånd förr och nu Transkription:

2 01:29 – 02:10 Ja, i Sverige har vi ju inte jättemånga partier kvar som faktiskt driver(1)............................. Bland riksdagspartierna är det ju vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som driver det. (2)............................ så är det ganska många av de andra riksdagspartierna som har en... vi kan nästan kalla det för en EU-pragmatisk syn: man accepterar att vi är med i EU – så ser läget ut - (3)............................ det – (4)............................har ganska skarp kritik mot hur EU-samarbetet fungerar idag och mot konkreta sakpolitiska frågor(5)............................ europeisk integration som fenomen. Så den har lite ändrat bild.

3 01:29 – 02:10 Ja, i Sverige har vi ju inte jättemånga partier kvar som faktiskt driver utträdeskravet. Bland riksdagspartierna är det ju vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som driver det. Däremot så är det ganska många av de andra riksdagspartierna som har en... vi kan nästan kalla det för en EU- pragmatisk syn: man accepterar att vi är med i EU – så ser läget ut – köper det – men har ganska skarp kritik mot hur EU-samarbetet fungerar idag och mot konkreta sakpolitiska frågor snarare än mot europeisk integration som fenomen. Så den har lite ändrat bild.

4 01:29 – 02:10 Ja, i Sverige har vi ju inte jättemånga partier kvar som faktiskt driver utträdeskravet. Bland riksdagspartierna är det ju vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som driver det. Däremot så är det ganska många av de andra riksdagspartierna som har en... vi kan nästan kalla det för en EU- pragmatisk syn: man accepterar att vi är med i EU – så ser läget ut – köper det – men har ganska skarp kritik mot hur EU-samarbetet fungerar idag och mot konkreta sakpolitiska frågor snarare än mot europeisk integration som fenomen. Så den har lite ändrat bild.

5 (02:27-02:59) Jag har gjort en snabb koll på, på kampanjerna som partierna driver idag till... till det här valet som vi har nu. Då handlar det mycket mer om sakpolitisk kritik. (6)..................... vänsterpartiet (7)..................... vill (8).....................pratar mer om jobb, välfärd, att EU prioriterar banker, inte människor, en mera sakpolitisk inriktad kritik mot de besluten som fattas i (9).....................lika öppet och tydligt mot att Sverige (10)......................

6 (02:27-02:59) Jag har gjort en snabb koll på, på kampanjerna som partierna driver idag till... till det här valet som vi har nu. Då handlar det mycket mer om sakpolitisk kritik. T.o.m. vänsterpartiet som ju faktiskt vill gå ut pratar mer om jobb, välfärd, att EU prioriterar banker, inte människor, en mera sakpolitisk inriktad kritik mot de besluten som fattas i EU och inte lika öppet och tydligt mot att Sverige är med.

7 (02:27-02:59) Jag har gjort en snabb koll på, på kampanjerna som partierna driver idag till... till det här valet som vi har nu. Då handlar det mycket mer om sakpolitisk kritik. T.o.m. vänsterpartiet som ju faktiskt vill gå ut pratar mer om jobb, välfärd, att EU prioriterar banker, inte människor, en mera sakpolitisk inriktad kritik mot de besluten som fattas i EU och inte lika öppet och tydligt mot att Sverige är med.


Ladda ner ppt "EU-motstånd förr och nu Transkription:. 01:29 – 02:10 Ja, i Sverige har vi ju inte jättemånga partier kvar som faktiskt driver(1)............................."

Liknande presentationer


Google-annonser