Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Databas. Vad är en databas? ”En samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information”

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Databas. Vad är en databas? ”En samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information”"— Presentationens avskrift:

1 Databas

2 Vad är en databas? ”En samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information” Kan tex lagra information om människor, produkter, order eller vad som helst.

3 Kommer ni ihåg den här???

4 LeverantörFörrådProduktionLagerKund Egna Företaget Leveransplan Försäljning Anbud Betalning från kund Leveranser till kund Fakturering Kundreskontra Anläggn.redov. Redovisning Behovsanalys Reserv. Av material och kapacitet Utlägg av tillv.order Behovsanalys Färdigrapp tillverkn. Mtrluttag till produktion Rapport utf. operationer Efterkalkyl Förkalkyl Löner Utlägg Inköpsorder Lev från leverantör Ankomstreg. Faktura Fakturaktrl Levreskontra

5 Mer om databaser Databaser finns överallt Internet, företagssystem mm Vanliga Databasprogram Microsoft SQL Server - För de lite större databaserna Microsoft Office Access – Ingår i office-paketet MySQL – Fri programvara Oracle – Även detta för lite större, helhetslösning

6 I grunden består en databas av

7 Titta på Databaser Swelog Microsoft Access (Lokala mallar Northwind 2007)


Ladda ner ppt "Databas. Vad är en databas? ”En samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information”"

Liknande presentationer


Google-annonser