Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Stabilt Sidoläge * Stabilt sidoläge gör så att man kan andas om man är medvetslös och räddar på så sätt liv.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Stabilt Sidoläge * Stabilt sidoläge gör så att man kan andas om man är medvetslös och räddar på så sätt liv."— Presentationens avskrift:

1 Stabilt Sidoläge * Stabilt sidoläge gör så att man kan andas om man är medvetslös och räddar på så sätt liv.

2 Var är det för något (tidigare framstupa sidoläge)
Syftet: att personen kan andas trots att den är medvetslös. Liv * är en kroppsposition som används för att hålla luftvägarna öppna hos en medvetslös person.

3 När ska man lägga en person i stabilt sidoläge?
som är medvetslös: då det finns stor risk att personen slutar andas. Innan; kontroll på andningen *måste kontroller andningen. Om personen inte skulle andas så måste man istället larma och påbörja HLR.

4 Varför stabilt sidoläge
muskler i kroppen av. rygg Olämpligt med huvudet

5 Grupp träning(två i varje) gör så här.
Sitt på knä bredvid det medvetslösa. Tänk alltid på att vända personen mot dig. Lägg ut armen närmast dig på golvet. Lägg den andra armen tvärs över bröstet, upp mot axeln. Och Vinkla upp det bortre knät. Lägg din ena hand på knät och den andra handen på bortre axeln och Tryck ned knät så rullar personen över på sidan mot dig. Böj upp det övre benet och dra det från kroppen så att personen ligger stabilt. Det hjälper så att förhindrar personen att lägga på mage. Böj huvudet bakåt så att luftvägen hålls öppen. Placera den översta hand under kinden. Kontrollera alltid att personen andas.

6


Ladda ner ppt "Stabilt Sidoläge * Stabilt sidoläge gör så att man kan andas om man är medvetslös och räddar på så sätt liv."

Liknande presentationer


Google-annonser