Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sveriges första kvinnliga nobelpristagare. Selma Lagerlöf Föddes i en läsande familj Läste en indianbok när hon var 7 år som fick henne att bestämma sig.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sveriges första kvinnliga nobelpristagare. Selma Lagerlöf Föddes i en läsande familj Läste en indianbok när hon var 7 år som fick henne att bestämma sig."— Presentationens avskrift:

1 Sveriges första kvinnliga nobelpristagare

2 Selma Lagerlöf Föddes i en läsande familj Läste en indianbok när hon var 7 år som fick henne att bestämma sig för att bli författare. Läste hela bibeln som 10-åring Blev lärarinna i 10 år innan hon skrev på heltid. År 1909 fick hon som första kvinna Nobelpriset i litteratur. En av Sveriges mest lästa och populära författare

3 Mårbacka Selmas barndomshem

4 Nils Holgersson Skrevs som en läsebok till skolan 1906 Glömt Halland! Nils Holgersson blir pyssling och åker på tamgåsen Mårten runt i Sverige. Den svenska barnbok som, innan Pippi Långstrump kom, var översatt till flest språk, 60 stycken.

5 Selma Lagerlöf 1858–1940 Hennes barndomshem är fortfarande ett stort turistmål i Värmland En av Sveriges mest lästa och populära författare Skrev Nils Holgersson

6 Källor: http://www.selmalagerlof.org/ http://www.marbacka.com/ http://sv.wikipedia.org/wiki/Selma_Lagerl%C3%B6f


Ladda ner ppt "Sveriges första kvinnliga nobelpristagare. Selma Lagerlöf Föddes i en läsande familj Läste en indianbok när hon var 7 år som fick henne att bestämma sig."

Liknande presentationer


Google-annonser