Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Workshop värdegrund USLK Klubbstugan

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Workshop värdegrund USLK Klubbstugan"— Presentationens avskrift:

1 Workshop värdegrund USLK Klubbstugan 2013-01-17

2 Agenda: Bakgrund Syfte med workshopen Gruppdiskussion 1 Redovisning
Summering

3 Bakgrund: USLK är en tränings- och tävlingsklubb som bedriver slalomträning för barn och ungdomar som gillar att åka skidor. USLK har en verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar. Som i så många andra idrotter drivs huvuddelen av vår verksamhet genom ideellt arbete och föräldratränare. USLK anser att arbete kring handling vid- och förebyggande av mobbing, trakasserier och kränkande behandling är oerhört viktigt. Föreningen har därför sedan ett par år tillbaka stöttat föreningen Nolltolerans mot Mobbing. Under 2012 har styrelsen för USLK tagit fram en dokumentation, Guide till USLK och den alpina sporten, i syfte att ge vägledning till föreningens medlemmar gällande USLKs verksamhet och den alpina sporten. Vidare har styrelsen under 2012 fattat beslutet att ta ett ytterligare steg i frågan om mobbing, trakasserier och kränkande behandling genom att ta fram ett program mot mobbing, trakasserier och kränkande behandling.

4 USLKs program mot mobbing, trakasserier och kränkande behandling omfattar:
• Värdegrund för verksamheten (riktlinjer) • Policy mot mobbing, trakasserier och kränkande behandling • Handlingsplan med eskaleringsvägar • Att vara USLK åkare • Att vara USLK förälder • Att vara USLK tränare • Tränarutbildning • Föräldrautbildning • Barn som far illa Grundstenarna i programmet är hämtat från SISU idrottsutbildarna och BRIS och har anpassats till USLKS verksamhet.

5 Syfte med workshopen Att gemensamt påbörja arbetet med att ta fram en värdegrund för USLK. Definition av värdegrund i en organisation: Ett system av gemensamma värden - som kan finnas idag - men som framför allt beskriver den gemensamma värdegrund som man vill skapa.

6 Gruppdiskussion 1 Tre frågeställningar diskuteras i olika grupper:
Vad vill vi att USLKs medlemmar ska uppleva? 2) Vad vill vi att våra barn och ungdomar ska känna när de deltar i våra aktiviteter? 3) Vad vill vi uppnå med vår barn- och ungdomsverksamhet? Gruppredovisning

7 Gruppdiskussion 2 Vad vill vi ska ska känneteckna USLK? Ledstjärnor
Gruppredovisning

8 Tack för din medverkan! Summering:
Ambitionen är att presentera ett förslag till USLKs program mot mobbing, trakasserier och kränkande behandling i samband med DM lägret i Björnrike i januari. Förslaget presenteras därefter för styrelsen som fattar beslut. Tack för din medverkan!


Ladda ner ppt "Workshop värdegrund USLK Klubbstugan"

Liknande presentationer


Google-annonser