Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till utbildning som yrkesföreläsare! Vad gör Tria Trias samarbete med ST, SKTF och Unionen Yrkesföreläsningar Ditt uppdrag Hur går det till?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till utbildning som yrkesföreläsare! Vad gör Tria Trias samarbete med ST, SKTF och Unionen Yrkesföreläsningar Ditt uppdrag Hur går det till?"— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till utbildning som yrkesföreläsare! Vad gör Tria Trias samarbete med ST, SKTF och Unionen Yrkesföreläsningar Ditt uppdrag Hur går det till? Ersättning TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

2 Tria Ett fackligt samarbete mellan ST, SKTF och Unionen Syns ute på universitet/högskolor Rekryter medlemmar ute på universitet/högskolar Representerar nu i stort sett hela arbetsmarknaden TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

3 Från studier till arbete Vilken arena? TRIA Aktiviteter på högskolorna Övergångsarbetet Föreläsningar och utskick På arbetsplatsen Det lokala facket Bearbetas inom Tria (I konkurrensen med andra SACO förbund) Övergångsgruppen Rekryteras av ST, SKTF och Unionen.

4 Övergångsarbetet Syftet är att rekrytera till förbunden när studenten får jobb. Kommunikation/aktiviteter i slutet av utbildningen. - Yrkesföreläsningar - Mentorskapsprogram - Utskick - Uppringning TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

5 Varför Yrkesföreläsning? Syftet är att studenten ska få en bild av yrket som de utbildar sig till samt visa upp SKTF och dig som medlem. Genom yrkesföreläsning kan vi även stärka vårt varumärke och även visa att vi också kan yrkesfrågor, dvs konkurrera med SACO. TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

6 Ditt uppdrag Berätta om ditt yrke,din yrkesroll och hur det var att ta steget ut i arbetslivet. Dina erfarenheter från arbetsmarknaden. Det är ni som vet hur det är i verkligheten – på arbetsplatsen. Ni kan relatera till utbildningen som ni gått och studenterna nu går. TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

7 Hur går det till? Din kontaktperson på centret kontaktar dig för att stämma av tid och datum då yrkesföreläsning kommer att vara. Tillsammans med en SKTF anställd håller ni i föreläsningen - du som yrkesinformatör pratar om yrket - anställd på SKTF informerar om facket & medlemskapet samt svarar på frågor om t ex lön och anställningsvillkor. Yrkesföreläsningen hålls oftast på universitet/högskola men även på arbetsplast eller andra forum. TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

8 Föreläsning Många studenter står inför uppgiften att välja “yrkesinriktning” så därför intressant att ge dom en konkret och praktiskt bild av vad du arbeter med. Självklart utformar du föreläsningen så att den blir personlig och utifrån dina egna erfarenheter. Men vi vill gärna att du pratar runt några punkter… TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

9 Föreläsning utifrån detta Hur kom du in på ditt yrke och din nuvarande arbetsplats? Vilka är arbetsuppgifterna i ditt arbete? Vilken kompetens och erfarenhet krävs för att vara framgångsrik i ditt arbete? Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut i yrket? Vad tycker du minst om i ditt jobb? Vad tycker du bäst om i ditt jobb? TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

10 Som tack för ditt engagemang Eftersom uppdraget som yrkesinformatör ställer krav på professionalitet och kvalité, inte minst i förberedelser utgår ett arvode om 400-600 kr/föreläsning. Även ersättning för eventuell förlorad arbetstid och eventuella resekostnader. Ett välkomstkitt med bl.a tips & råd inför yrkesföreläsningen,block & USB-minne. TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.


Ladda ner ppt "Välkommen till utbildning som yrkesföreläsare! Vad gör Tria Trias samarbete med ST, SKTF och Unionen Yrkesföreläsningar Ditt uppdrag Hur går det till?"

Liknande presentationer


Google-annonser