Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Internkonferens i Webbvetenskap. Webbvetenskap En ny vetenskap närmare bestämt en tvärvetenskap med ett studieobjekt – webben som teknologisk artefakt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Internkonferens i Webbvetenskap. Webbvetenskap En ny vetenskap närmare bestämt en tvärvetenskap med ett studieobjekt – webben som teknologisk artefakt."— Presentationens avskrift:

1 Internkonferens i Webbvetenskap

2 Webbvetenskap En ny vetenskap närmare bestämt en tvärvetenskap med ett studieobjekt – webben som teknologisk artefakt och socialt fenomen En lätt hajpad vetenskap i vilken ingen institution i Göteborg (eller ens i Sverige) forskar eller undervisar Kan vi? Ska vi?

3

4 Ämnen Teoretisk filosofi Praktisk filosofi Logik Allmän språkvetenskap Fonetik Språkteknologi Vetenskapsteori Kognitionsvetenskap Webbvetenskap

5 Vårt försprång i Göteborg Många av våra ämnen är relevanta, och mer så och i en större och bättre blandning än andra GU-institutioners ämnen Erfarenheter av en praktisk praktisk filosofi – en filosofi med tydlig samhällsanknytning – har vi också 25 år av språkteknologi (datalingvistik) – en form av teknologisk-humanistisk tvärvetenskap – har givit oss viktiga erfarenheter Inte ens webbteknologi är särskilt väl representerat i Göteborg – utom just hos oss Webbens spjutspetsteknologier behärskar vi bättre än några andra i Göteborg

6 Konferensens syfte Ge oss själva en allmän orientering om hur ämnet skulle kunna te sig i våra händer Generera forskningsuppslag Diskutera mastersutbildning Avgöra två viktiga frågor....

7 Kan vi?

8 Ska vi?

9

10 Procedur Varje talare har 15 minuter på sig för presentation och 4 minuter för frågor och diskussion Man får dra över sina 15 minuter, men bör helst inte Ordförande visar upp en skylt som det står 5 min på. Det signalerar att man har 5 minuter kvar för att presentera klart, och 9 minuter allt som allt. Sedan en skylt som det står 1 min på – betyder 1 minut för att runda av presentationen, och 5 minuter allt som allt Nästa talare bör smyga fram och börja förbereda sig någon eller några minuter innan han/hon ska börja.

11 Sökes: Ordföranden (fyra st.)

12 Dags för vår första talare på den första webbvetenskapliga konferensen i Göteborg...


Ladda ner ppt "Internkonferens i Webbvetenskap. Webbvetenskap En ny vetenskap närmare bestämt en tvärvetenskap med ett studieobjekt – webben som teknologisk artefakt."

Liknande presentationer


Google-annonser