Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vientiane. Staden Vientiane har cirka 570 000 invånare och ligger på Mekongflodens norra strand, precis på gränsen till Thailand. Den etablerades som.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vientiane. Staden Vientiane har cirka 570 000 invånare och ligger på Mekongflodens norra strand, precis på gränsen till Thailand. Den etablerades som."— Presentationens avskrift:

1 Vientiane

2 Staden Vientiane har cirka 570 000 invånare och ligger på Mekongflodens norra strand, precis på gränsen till Thailand. Den etablerades som huvudstad år 1560, men efter att ha erövrats av Siam och blivit en vasallstat, jämnades staden med marken år 1828, och var övervuxen med djungel när franska upptäcktsresande kom dit 1876. När Frankrike fick kontrollen över Laos blev Vientiane återigen huvudstad, 1889.

3 Vientiane har precis som Chiang Mai många fina sevärdheter såsom nationalsymbolen Pha That Luang.

4

5 Klimat Regnperioden i Vientiane börjar i maj och slutar i oktober. Högsta respektive lägsta medeltemperatur i augusti är 31 respektive 25 grader och i december som är den i stort sett kallaste månaden, 28 respektive 17 grader.

6 Volontärarbetet I och med att Bridges Across Borders inte har erbjudit volontärplatser i Vientiane tidigare så går det inte att säga säkert än på vilka skolor eller center som volontärerna kommer att placeras. Den enda platsen som är säkerställd i det här läget är assistens för engelsklärare på juridikfakulteten på Vientiane University.


Ladda ner ppt "Vientiane. Staden Vientiane har cirka 570 000 invånare och ligger på Mekongflodens norra strand, precis på gränsen till Thailand. Den etablerades som."

Liknande presentationer


Google-annonser