Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe."— Presentationens avskrift:

1 Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.

2 Detta är Dominicas sydvästra spets
Detta är Dominicas sydvästra spets. Vi kommer från St Pierre på Martinique och är på väg upp till Prince Rupert Bay på norra Dominica. En lång dagsetapp. Närmare 12 timmars segling. Vi hade fin segling större delen av dagen. Här möter vi en stor fin segelbåt fot kanske. Inte direkt någon super yacht. Du förstår själv varför om du sett det förra bildspelet.

3 Dominica har inte så många bra ankringsplatser
Dominica har inte så många bra ankringsplatser. Prince Rupert Bay är nästan den enda. Det finns inte många rev och inte heller så många fina stränder. Nej, Dominicas styrka ligger i naturen uppe i bergen. Det är inte mycket turism på ön så för den som vill se lite genuin kultur och vacker natur är det garanterat värt ett längre stopp. Vi har nyligen utforskat det inre av grannön Martinique och stannar bara på Dominica över natten. Vi går i alla fall iland en liten sväng. Mest för att kunna påstå att vi verkligen varit här.

4 Vi drar vidare upp till Iles des Saintes istället
Vi drar vidare upp till Iles des Saintes istället. Iles des Saintes är en liten ögrupp som tillhör Guadeloupe som i sin tur tillhör Frankrike. Vi är alltså i Frankrike! Ön är väldigt liten och kuperad och man har ganska snart sett det som finns att se. Här står vi uppe på öns högsta topp. 300 möh. Terre d’en Haut heter förresten huvudön. Fort Fin strand Stad En till fin strand Mare

5 Norrut ser vi Ilet Cabrit
Och Guadeloupe

6 Söderut ser vi Grand Ilet
Och Dominica någonstans där i soldiset

7 Västerut har vi Terre d’en Bas
På denna ö lär det finnas otroligt mycket leguanödlor.

8 Alla gamla engelska och franska öar med självaktning har ett eget fort
Alla gamla engelska och franska öar med självaktning har ett eget fort. Detta är utsikten från Iles des Saintes fort. Mare

9 Fin strand på öns västra sida.

10 Det är inte bara på grannön det finns gott om leguaner
Det är inte bara på grannön det finns gott om leguaner. Vi ser massor av dessa stora gröna drakar. Den här är närmare 2 meter lång.

11 Det finns farliga saker som man bör passa sig för
Det finns farliga saker som man bör passa sig för. Exakt VAD som är farligt är dock höljt i dunkel.

12 Kan det vara det giftiga Mancenillier trädet måntro?

13 Nu är vi på Guadeloupe. Inte heller denna ö ägnar vi så värst mycket uppmärksamhet. Här ligger vi ankrade nära huvudstaden Point a Pitre. Det kommer in ett stort kryssningsfartyg. Kanske det största vi sett hittills. Kryssar man med sådana här fartyg är det just huvudstäder man får se. De ankrar nämligen sällan i mysiga laguner innanför fina korallrev.

14 Taxfree? T.o.m. katterna äter paté i Frankrike. För det kan väl aldrig vara paté på katt, eller…? I Frankrike går ingen säker!

15 Det var allt från våra korta stopp på Dominica, Iles des Saintes och Guadeloupe. Nu raskt över till Antigua där det är ett stort jippo under de kommande dagarna. Antigua Classic Yacht Regatta. Vi återkommer med bildbevisen! Segla lugnt! /M&A


Ladda ner ppt "Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe."

Liknande presentationer


Google-annonser