Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tryck ”F5” för att köra bildspelet. Körinstruktioner: Nästa bild Backa eller När det står ”Klart!” i nedre högra hörnet så är bilden… klar! Klart!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tryck ”F5” för att köra bildspelet. Körinstruktioner: Nästa bild Backa eller När det står ”Klart!” i nedre högra hörnet så är bilden… klar! Klart!"— Presentationens avskrift:

1 Tryck ”F5” för att köra bildspelet

2 Körinstruktioner: Nästa bild Backa eller När det står ”Klart!” i nedre högra hörnet så är bilden… klar! Klart!

3 PoängPlockarCupen Alla som flyger i Åre kan bli en PPC-pilot! Var och en bestämmer själv sin ambitionsnivå. Om du ska vara med och kämpa om en tätplacering måste du dock flyga mycket och/eller bra. Alla medlemmar i Åre SDFK tävlar mot varandra. Oavsett licensgrad. Det allra viktigaste:Tävla på skoj! Ha kul! Var och en bestämmer själv när och hur man vill flyga. Klart!

4 Runt Åreskutan finns ett antal förbestämda vändpunkter.Man plockar poäng genom att runda vändpunkterna. En rundning innebär att man flyger in i en 90º-sektor bakom vändpunkten sett från Draklanda. 1 km Sektorn sträcker sig 1 km bortom vändpunkten. Tävlingsprincip Draklanda Start Varje vändpunkt har ett poängtal. 1 4 5 1 1 4 5 1 +___ 11 poäng!! Ett exempel: Klart!

5 Poängsättning De vändpunkter som är enklast att runda har lägst poäng......och ju svårare vändpunkt, desto högre poäng. Men alla piloter är ju inte lika duktiga och en del ”Spitzenpiloter” flyger med högpresterande superprylar. Tävlingar som bara är en affär mellan ”de allra bästa” finns det gott om, men......hur ska man göra för att det ska bli kul att tävla för alla medlemmar i Åre SDFK? -Jo, man gör ett handikappsystem! Klart! En vändpunkt räknas bara en gång under ett flyg. Poängen för vändpunkterna man har rundat adderas och...

6 Handikapp -Oj, oj, oj...det här kan bli hur krångligt som helst!-Eller hur enkelt som helst!PPC-generalen är en lat odåga så det får bli något enkelt: Elevlicens multiplicerar med 2. Pilot 1 lämnar den oförändrad. Hängflygpiloter lämnar den också oförändrad. Pilot 2 dividerar med 2. Pilot 3 dividerar med 3. Efter flyget har man en poängsumma och: Klart!

7 Landning Ett viktigt mål är att alla ska landa säkert, helst på Draklanda. En utelandning innebär ett litet sportsligt nederlag för vissa piloter (Hängflygpiloter med ”Cross Country behörighet”, P2 och P3). Men för andra piloter är det olämpligt eller ett regelbrott mot FoD (Elevlicens och P1). PPC-generalen utbrister: Elevlicens och P1 som utelandar får 0 poäng för flyget. En landning på Draklanda räknas bara efter regelrätt medvindslinje, baslinje och final. Kommer man över mållinjen med 1cm höjd tillgodo så har man kommit i mål. Hängflygpiloter, P2 och P3 som utelandar får poängavdrag med 50%. P2 och P3 har även privilegiet att följa normal tävlingspraxis för målgång: P2 och P3 som landar på Draklanda får full poäng, utan krav på prydlig inflygning. Vintertid räknas även ”Ett tänkt Draklanda” på isen utanför Draklanda som OK för alla piloter. För att få full poäng för flyget ska man landa på Draklanda. Klart! Kom ihåg: Kravet på inflygning är likadant på isen.

8 Topplandning Topplandning räknas också som ”Landning på Draklanda” i poängberäkningen. ”Topplandning” enligt PPC innebär: Du landar max 100 m från startplatsen för flyget och på samma höjd, eller högre än, du startade. Att topplanda kan ju vara lite av en bedrift emellanåt, så: Klart!

9 Start Tänk om alla regler vore så här enkla: Starta var som helst! Starta när som helst! Starta hur många gånger som helst! Klart! (fr o m 1:a Januari t o m 30:e November) Kom ihåg att flyga säkert. Alltid!

10 Tandem Båda piloterna i ett Tandemekipage får tillgodoräkna sig full poäng för flyget. Delad glädje är dubbel glädje!PPC-generalen känner sig därför lagom generös och bestämmer: Båda räknar med handikappet och landningsregeln för den av piloterna som har högst licens. Klart!

11 Registrera poängen Om du tycker att det känns krångligt att beräkna poängen efter att du har landat kommer strax tröst... Kom ihåg: När du startade. Hur länge du flög. Vilka vändpunkter du rundade. Hitta en dator med Internet och gå in på Registrera dig i PPC-listan (om du inte gjort det förut). Registrera ditt flyg i ”beräkningswizarden” som sköter alla beräkningar åt dig. -Enkelt, va! Var du landade. Klart! Vilken licens du har. www.flygare.nu

12 Verifiering I andra tävlingssammanhang kan det här bli väldigt strikt och ganska krångligt. En god PPC-pilot tycker: -Minimera krånglet och maximera skojet! Heder och samvete räcker gott och väl. Eftersom det faktiskt finns tråkmånsar som fuskar och saboterar så kommer tyvärr ett tillägg: Om någon protesterar så blir flyget ogiltigt såvida du inte kan verifiera med GPS-tracklogg eller kompisintygande. Klart!

13 Kortare PPC-tävlingar I Juli 2004 arrangerade Åre SDFK en Tjej-PPC under Tjejveckan. PPC-generalen avslöjar:-Det var en tjej som vann! Andra möjliga korttävlingar: Påsk-PPC, Lag-PPC osv... Hitta på och ge förslag! Bordet är dukat! Ett krav bör du dock alltid uppfylla:-Fixa bra flygväder! Klart!

14 När du har vunnit......får du gärna kosta på dig att vara mallig därför att... Att vinna medför dock en mycket viktig plikt: Skriv ett läsvärt vinnarkåseri på Åre SDFKs hemsida. § Fint pris och applåder delas endast ut på villkor att ovanstående plikt har uppfyllts. Klart!...”Jantelagen” gäller inte i Republiken Jämtland!

15 Vinnarstå´ryn för PPC-2004 Hej och tack för det gångna året! För vill jag tacka fjolårsvinnaren Stoffisen, våran egen skånska norrlänning Christoffer Stenbäck. Många goda råd om vägval gav mig alla möjligheter och förutsättningar till långa och höga flyg som bar väl ut i PPC cupen. Tack Stoffisen för din ödmjukhet och flygglädje! Sen vill jag tacka Gin som gett mig möjligheten att kunna flyga så bra som det bara går, tryggt med ett märke som har fin service och alltid har nya linor på lager så att man har det senaste som utvecklingen kan ge. Skärmen har dessutom autopilot med inbyggd termikradar så att man sällan kan misslyckas att flyga högt, tack Boomisen! PPC generalen Håkan Popplanik som länge såg ut att kunna snuva mig på den åtråvärda 1:a pall platsen i Cupen, 1 ynka poäng från delad första plats. Han höll på att försätta mitt hjärta i halsgropen in i det sista. Våran skutmatros förtjänar idel hyllning från mig och tack för den goda matchen! Nästa år kommer jag få det svårare… Tack skutan! Hon är fin att åka runt med! Vad vore PPC:en utan våran Skuta, plattland o draglina. Nej usch! Skuta skall det va! Slutningen vill jag önska ett nytt gott flygår och hoppas på en bra uppslutning inför 2005 års PPC cup. Tack för mig och gott nytt flygår! Hälsningar Lars Aners’a, Pöjken åt’n Rune på macken i Ääng Klart!

16 Kom och flyg!! Klart! Vad väntar du på?


Ladda ner ppt "Tryck ”F5” för att köra bildspelet. Körinstruktioner: Nästa bild Backa eller När det står ”Klart!” i nedre högra hörnet så är bilden… klar! Klart!"

Liknande presentationer


Google-annonser