Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Den magiska dörren.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Den magiska dörren."— Presentationens avskrift:

1 Den magiska dörren

2 Hej! Hej jag heter Elsa. Jag går på Stene skola. Där jobbar det en läskig vaktmästare. Vaktmästaren är alltid sur. När jag pratar med honom så svarar han inte och blir ännu surare och går bara iväg. Jag har en hundvalp som jag fick av min farfar. För hans hund fick hundvalpar den fick 4 hundvalpar. Hunden som fick hundvalparna heter Molly. Vaktmästaren har som en symbol precis under högra axeln som är som ett frågetecken. Idag när jag gick till skolan så var inte min skolfröken där. Inga andra skolfröknar heller bara barnen och den arga och läskiga vaktmästaren.

3

4 Brevet En gång hittade jag ett brev så här såg brevet ut: Hej! Jag är inlåst på skolans vind. Jag har varit inlåst i 2 år. Snälla rädda mig! Hälsningar Stina

5 Nycklarna Jag måste hitta nycklarna tänkte jag , men vem har nycklarna? Dagen efter såg jag att den läskiga vaktmästaren hade nycklarna. Jag smög in på vaktmästarens kontor. Nycklarna ligger under hans madrass. När jag skulle ta nycklarna vaknade vaktmästaren och jag hann inte ta nycklarna. Nästa dag så hade inte vaktmästaren nycklarna då hade rektorn nycklarna. Den här gången så fick jag nycklarna. Men då var det fel nycklar. Vaktmästaren hade fortfarande nycklarna till den magiska dörren. Fast nu hängde nycklarna i nyckelskåpet. Jag går och hämtar nycklarna sedan går jag till den magiska dörren och vrider om nyckeln.

6 En annan värld Jag öppnade dörren och klev in igenom den. Allt blev så ljust! Dörren slog igen bakom mej. Allt var så fint och annorlunda. Träd med godis i och blommor som gick att äta. Jag hörde steg från någon som gick. Det kändes som att stegen kom närmare och närmare, men jag såg ingen. Det enda jag såg var en liten fågel som kvittrade. Men var är Stina, som skrev det där brevet? Hon kanske sprang ut och smällde igen dörren när jag gick in. Jag blev jätterädd och sprang till dörren och skrek: Släpp ut mig!!! Allt blev knäpptyst och jag svimmade.

7 En annorlunda vän Plötsligt stod någon framför mig! -Hej! sa hon. -Hej, sa jag. Vem är du? -Jag är Stina är du Elsa? -Ja, hur visste du det? sa jag. -Jag känner din rektor. -Vem var det som låste in dej här. -Skolans vaktmästare.


Ladda ner ppt "Den magiska dörren."

Liknande presentationer


Google-annonser