Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integrationscykeln.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integrationscykeln."— Presentationens avskrift:

1 INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integrationscykeln

2 INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integration är en dubbelriktad process Under den tiden sker det förändringar hos både invandrare och finländare och de kommer till insikter. FRÅGOR TILL EN INVANDRARE Hur har din och din familjs integrationsprocess varit hittills? Kan du komma ihåg vad som skett under den tid du bott i Finland, hur har det känts? Vilka saker, händelser, människor och situationer har hjälpt dig integrera dig? Vad har varit svårt eller nedslående? Hurdana styrkor och krafter har du funnit inom dig? Tänk efter och gör en lista över saker som du önskar och vill ha av din framtid.

3 INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integration är en dubbelriktad process Under den tiden sker det förändringar hos både invandrare och finländare och de kommer till insikter. FRÅGOR TILL EN SOM JOBBAR MED INVANDRARE Hur kan jag som arbetstagare främja min klients eller arbetskamrats integration? Hur kan jag ta i beaktande upp- och nedgångarna i min klients integrationsprocess? Hur inverkar integrationens upp- och nedgångar på de situationer eller åtgärder som jag erbjuder min klient? Hur kan jag erbjuda rätt sorts stöd och möjligheter vid rätt tillfälle? Var på integrationsnyckeln ser jag mig själv och min roll: hur kan jag se till att jag är den punkt som lyfter upp klientens personliga linje uppåt och framåt.

4 INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integration är en dubbelriktad process Under den tiden sker det förändringar hos både invandrare och finländare och de kommer till insikter. FRÅGOR TILL FÖRENINGAR OCH VOLONTÄRER Hur kan vi sänka tröskeln för invandrare att gå med i organisationens verksamhet? Hur får invandrare information om organisationen? Hur säkerställer vi att vår verksamhet är öppen för alla? Vad gör vår verksamhet intressant även för invandrare? Hur kan vi främja bildandet av ett multikulturellt samhälle?

5 INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Tänk efter och svara Vilka saker verkar främja integration? Vilka saker verkar hindra integration? Undersök ”kritiska punkter”. Hur kan man i frivilligverksamhet se till att verksamheten stöder integration? Kan frivilligverksamhet hindra integration? Vilka saker avseende integration hör inte alls till frivilligverksamheten? Hur kan oliktidig integration av en familj synas i frivilligverksamheten?


Ladda ner ppt "INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integrationscykeln."

Liknande presentationer


Google-annonser