Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

DEN MAGISKA DÖRREN.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "DEN MAGISKA DÖRREN."— Presentationens avskrift:

1 DEN MAGISKA DÖRREN

2 Hej! Leo var elak och läskig och han hade en konstig tatuering på armen. Det var ett hjärta med en pil i. En gång låste han in mig i ett bläcksvart rum och alla i skolan visste att jag var mörkrädd. Han var bara snäll mot sina kompisar och ingen annan. Och en annan gång när jag och mina kompisar skulle bada tryckte han ner mitt huvud under vattnet och jag fick panik. hej! Jag heter Felicia. Jag är 9 år och går på Hardemo skola. Jag bor i ett hus på landet. Jag har många bästisar men dom jag gillar mest heter Moa och Lina. För tre veckor sen kom en ny kille till skolan. Han hette Leo, och han var den nya rektorn. Sen dess har det hänt konstiga saker här.

3 Han måste alltid vara elak. En dag hittade vi en dörr
Han måste alltid vara elak. En dag hittade vi en dörr. Den såg ut att vara flera hundra år gammal. Det såg ut som att den skulle rasa så vi fick inte gå in.

4 Brevet Idag hittade jag ett brev. På brevet stod det: Hej! Jag heter Alicia. Jag är 9 år och går på Hardemo skola. En gång hittade jag en dörr som jag aldrig sett förut. Jag hörde någon ropa på hjälp och jag skulle kolla vem det var och när jag skulle kolla vem det var så stängdes dörren bakom mig och sen kom jag inte ut så snälla hjälp mig!!!!! Hälsningar Alicia

5 Nyckeln Jag bestämde mig för att försöka rädda Alicia.En sak som var lite jobbig var att Leo hade nyckeln. Jag hade ingen aning om hur jag skulle göra men som tur var mina bästisar där och skulle hjälpa mig. På kvällen när alla gått hem gjorde vi en plan. Den gick till så här: Moa skulle ringa till Leo och säga till honom att han måste komma ut på skolgården och hjälpa henne med en sak. När han hade gått ut ur sitt kontor skulle jag och Lina leta efter nyckeln. Precis när vi fick tag på nyckeln kom han tillbaka och vi fick springa det fortaste vi kunde och gömma oss utanför kontoret. Vi hann precis. Vi smög ner för trappen så han inte märkte oss. När vi hade gått ner för trappen sprang vi till Moa sen gick vi till dörren. På vägen dit hörde vi Leo prata om något men vi hörde inte riktigt vad. Vi lyssnade länge men vi fick ändå inte reda på något.

6 Till slut gav vi upp att försöka höra vad Leo sa och fortsatte till dörren. Det var långt dit men vi var snart där. När vi kommit dit stoppade jag in nyckeln och vred om.

7 En annan värld När jag öppnat dörren så gick bara jag in för jag skulle kolla om det var okej. Men när jag gick in så stängdes dörren bakom mig. Jag försökte få upp dörren men det gick inte. När jag vände mig om fanns det bara berg och en liten stig. Jag undrade vart hon som skrivit brevet var och jag hade ingen aning om var jag skulle leta, eller vart jag var. Jag började gå för att leta efter någon som kunde hjälpa mig. Jag hörde massor av röster men jag såg ingen. När jag skulle vända och gå tillbaka så var stigen försvunnen. Jag började undra vad som hände. Om någon låste dörren eller om den bara stängdes. Plötsligt skrek någon hjälp!!!! Jag fortsatte gå för att se om jag kunde hitta personen som ropade, men jag såg ingen. Jag önskade att Lina och Moa var här.

8 Dom skulle ha hjälpt mig och jag skulle inte ha behövt gått själv nu
Dom skulle ha hjälpt mig och jag skulle inte ha behövt gått själv nu. Dom skulle aldrig lämna mig med flit. Men nu var jag helt ensam. Jag önskade att jag hittade någon som kunde hjälpa mig hem för jag hatade att vara där.

9 En annorlunda vän Plötsligt kom det fram någon. -Hej! sa hon. -Hej, sa jag, och vem är du? -Jag heter Alicia, och vem är du? Varför har du kommit hit? -Jag heter Felicia och jag fick ditt brev. -Jag behöver verkligen komma ut här ifrån, kan du hjälpa mig? sa Alicia. -Jag vet inte. Jag kan inte ens hitta tillbaka till dörren, men jag vill gärna hjälpa dig, sa jag. -Det kanske finns en nyckel, sa hon. -Jag vet inte men vi kan försöka att hitta den om det ens finns någon, sa jag.

10 Vi letade och letade men tillslut gav vi upp och jag visste inte hur jag skulle kunna rädda min nya vän.

11 Mitt uppdrag På vägen hittade vi nyckeln och när vi hittat den kom stigen tillbaka! Men när vi gick tillbaka till dörren fastnade Alicia i några växter som kom upp ur marken och hon satt fast. Jag drog och drog men jag fick inte upp henne. Nu behövde jag en plan. Det tog ganska lång tid men till slut kom jag på vad jag skulle göra. Jag behövde saker som fanns utanför dörren i den vanliga världen. Så här skulle det gå till: Gå ut genom dörren Hämta en kniv Gå tillbaka till dörren Öppna och springa till min nya vän och skära bort växterna sen kunde jag kanske rädda henne.

12 Jag berättade min plan för Alicia och sen sprang jag ut ur den nya världen och tillbaks till den gamla.

13 Tillbaka i skolan När jag var tillbaka i skolan så var jag tvungen att smyga för dom hade lektion. Det var ganska enkelt att hitta kniven men det var svårt att smyga tillbaka till dörren för nu hade lektionen slutat och alla gick ut på rast. Jag fick smyga bakvägen, men då kom en av mina kompisar. Det var Moa som kom. -Hej, sa hon. Jag hade nästan glömt bort henne. Men sen kom jag på. Hej sa jag. Hur går det i den nya världen? Hur ser det ut? sa hon. Den är ganska läskig men jag har fått en ny vän, sa jag.

14 -Jaha, vad kul, vad heter hon då. sa Moa. -Hon heter Alicia, sa jag
-Jaha, vad kul, vad heter hon då? sa Moa. -Hon heter Alicia, sa jag. Plötsligt kom Leo, och Moa fick uppehålla honom tills jag hade gömt mig. Hon räddade mig i sista sekund. När Leo hade gått så sa jag hej då till Moa och så sprang jag till dörren.

15 Sanningens ögonblick När jag kommit in till världen kom en person som såg exakt ut som Leo. Det kändes jättekonstigt. -Hej, sa jag lite misstänksamt. –Hej, sa han, med väldigt mörk röst. Han lät ganska elak men sen tänkte jag och jag var tvungen att springa till Alicia och skära bort växterna som hon fastnat i. När jag kommit fram till Alicia så började jag tänka på den där killen som såg ut som Leo. Det kanske var han som gjorde så att Alicia fastnade i dom där växterna för dom kan ju inte bara komma upp så där! Varför är han här inne egentligen?

16 Jag var nästan klar med att skära bort växterna när han den där konstiga killen kom. -Jag ska döda er! skrek han. Jag förstod att jag behövde försöka lugna ner honom. Jag försökte och försökte men det funkade inte så jag blev så arg att jag stack en pinne i benet på honom. Medan han låg ner sprang jag till Alicia och skar bort växterna som hon satt fast i. Sen sprang jag till dörren och sa: -Du klarar dig själv nu!

17 Tills någon annan öppnar dörren igen
Nu var det nästa dag och jag satt i klassrummet. När Moa och Lina kom sprang jag det fortaste jag kunde till dom. -Hej! Ni skulle bara veta vilket äventyr jag har varit med om, sa jag -Du måste berätta vad som har hänt, sa Lina och Moa. -Okej, sa jag och berättade allting. Precis när jag hade berättat klart kom Leo in till klassrumet. -Vad har hänt med ditt ben, sa Moa. - Jag fick jätte ont i benet, sa han. Jag undrade varför han hade ont i benet det var ju inte han jag stack med en pinne. Han var ju i skolan hela tiden. När lektionen var slut så gick vi ut på rast. Lina och Moa frågade om jag ville vara med dom. Jag ville vara med men jag var tvungen att lämna tillbaka nyckeln som jag tog från Leos kontor. Så jag sa att jag ville vara ensam en stund.

18 När jag gick in till Leos kontor så var han inte där
När jag gick in till Leos kontor så var han inte där. Precis när jag skulle hänga tillbaka nyckeln kom han. -Vad gör du här? sa han. -Jag skulle lämna tillbaka nyckeln, sa jag med låg röst. -Varför hade du min nyckel och var har du varit? sa han. -Jag använde den till att öppna den där dörren som höll på att rasa, sa jag ännu lägre än förut. -Det gör inget, sa Leo med en väldigt snäll röst. -Jag trodde du skulle bli arg, sa jag. -Det blev jag inte men jag brukar bli arg, sa han. -Kommer du berätta för alla dom andra? sa jag. Nej det kommer jag inte, sa han. -Bra, sa jag. När vi hade pratat klart gick jag till Moa och Lina. Jag berättade allting för dom om vad jag och Leo hade pratat om. När skolan var slut frågade jag Moa och Lina om dom ville gå och bada med mig och det ville dom.

19


Ladda ner ppt "DEN MAGISKA DÖRREN."

Liknande presentationer


Google-annonser