Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Studiebesök på Århus bibliotek 2005-06-07. Inom projektet Det interaktiva barnbiblioteketDet interaktiva barnbiblioteket har man utvecklat en sk. Storysurfer.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Studiebesök på Århus bibliotek 2005-06-07. Inom projektet Det interaktiva barnbiblioteketDet interaktiva barnbiblioteket har man utvecklat en sk. Storysurfer."— Presentationens avskrift:

1 Studiebesök på Århus bibliotek 2005-06-07

2 Inom projektet Det interaktiva barnbiblioteketDet interaktiva barnbiblioteket har man utvecklat en sk. Storysurfer. En slags bildskärm visas på golvet

3 Det finns olika genrer att välja på genom att man trampar på stora knappar längs kanterna på skärmen. Förslag på böcker (bilder av framsidorna) visas på golvet.

4 Man ställer sig vid den man vill ha. En röd halvcirkel kommer fram vid den bok man valt.

5 Framsidan ”flyter” upp på ett pekbord, där man sen väljer på olika alternativ. Texten på bordet kan man få utskrivet på ett kvitto.

6 Här ”hämtar” man upp boken

7 Man kan få veta t.ex. vad boken handlar om, var den står och om den är utlånad.

8 Lappar med ris och ros hänger på linor bredvid surfbordet

9 Bibliotekslokalerna är gamla och ganska slitna, men man är mycket framåt när det gäller teknik och IT. Särskild hörna för tjejdatorer

10 Man kan ladda ner musik… … och låna Gameboy – och andra spel …och titta på MTV på biblioteket…

11 Man tänker också mycket på skyltning…

12 …och marknadsföring

13 Här har man använt trappan och utrymmet ovanför på ett speciellt sätt. Här fanns t.ex. en myshörna… Barnavdelningen

14 …men också en fejkad gräsplan, där t.ex. förskolegrupper kunde fika.

15 Studiebesök på Fredrikshamns bibliotek 2005-06-08

16 Vi besökte Fredrikshavn främst med anledning av tillkomsten av Det runde rum, som utvecklats och bekostats genom projektet Børnebiblioteket som experimentarium.Børnebiblioteket som experimentarium

17

18 En gunghäst som berättar en saga

19 Animeringsbord Här kan barn göra egna animerade kortfilmer, som sedan kan visas på en storbildsskärm i Det runde rum.

20 Storbildsskärm i Det runde rum.

21 Roliga datorbord

22 Ordklöveren – en maskin för språklekar – fungerar som en enarmad bandit ungefär.

23 En Anmelderboks, där barn kan videofilma sina boktips.

24 Sandkasten – en ”sandlåda” fylld med bilderböcker med en plexiglasskiva över. I glasskivan finns hål, som barnen kan fiska upp böcker igenom.

25 Bra bilderboksskyltning

26 Man kan också spela fotbollsspel i biblioteket

27 Vi som var där Lo Claesson, Länsbibliotek Jönköping Maria Ehrenberg, Östra Göinge Magdalena Jeppsson, Bromölla Lena Jonsson, Mölndal Charlotta Höckerfors, Värnamo Lizette Uddmar, Skövde Elisabeth Håkansson, Regionbibliotek Skåne Ewa Kollberg, Regionbibliotek Västra Götaland

28 The End


Ladda ner ppt "Studiebesök på Århus bibliotek 2005-06-07. Inom projektet Det interaktiva barnbiblioteketDet interaktiva barnbiblioteket har man utvecklat en sk. Storysurfer."

Liknande presentationer


Google-annonser