Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kålgårdsskolan F-6 En ny skola i centrum av Jönköping Vi ä r den lilla skolan mitt i city med n ä ra till allt!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kålgårdsskolan F-6 En ny skola i centrum av Jönköping Vi ä r den lilla skolan mitt i city med n ä ra till allt!"— Presentationens avskrift:

1 Kålgårdsskolan F-6 En ny skola i centrum av Jönköping Vi ä r den lilla skolan mitt i city med n ä ra till allt!

2 Läsplattan ska vara en del av Mediateket Kålgårdsskolans mediatek

3 Kålgårdsskolan deltar i ett E-book projekt som syftar till att öka förståelsen bland elever och pedagoger för ett vidgat textbegrepp. Vid starten köpte vi in fyra läsplattor och på grund av den stora efterfrågan hos eleverna köpte vi nyligen in ytterligare fyra läsplattor. E-book projekt

4 Genom att använda en så kallad ”läsplatta” som komplement till den traditionella boken utnyttjar vi den nya tekniken som eleverna redan besitter stor kunskap i och har vana av i sin vardag. Ny teknik!

5 Både elever och pedagoger har varit mycket positiva till att använda den nya tekniken. Pedagog år 5-6: Allt är positivt utom att eleverna inte får ta hem läsplattan. Pedagog år 3-4: Otroligt roligt och bra. Bra att man även kan låna böcker till läsplattan. Utbudet blir då mycket större. Pedagog år 1-2: Eleverna står i kö för att få läsa på den. Även inte så goda läsare har överträffat sig själva. Motivationen att läsa har ökat. Tankar från pedagoger

6 Jon 12 år Bra för man kan ändra storleken på texten. Det känns som om det går snabbare att läsa en bok på ”platta”. Det är inte så jobbigt att läsa en tjock bok. Man kan inte tjuvläsa slutet. Tankar från elever

7 Ebba 9 år Roligt! Det är som att läsa en riktig bok fast det är som en dator. Om man tycker det är svårt att läsa liten text kan man ju ändra storleken. Då kan ju alla läsa! Det känns som det går fortare att läsa.

8 Stephanie 10 år Roligt och bra. Tekniken är kul för man får trycka på knappar. Lätt att lära sig. Det går fortare att läsa. Den nya plattan är bra för jag kan vrida och vända den som jag vill.

9 Hanni 9 år Det är roligt! Det är mycket smidigare för att man slipper vända blad. Lättare att läsa för man kan förstora texten. Rolig för att det finns många böcker att välja på. Tekniken är rolig, som en liten dator.

10 Klara 9 år Bra! Det är roligt. Tekniken är kul, och lätt att lära sig. Man får trycka på knappar. Det går fortare att läsa.

11 Albin 11 år Det är roligare att läsa på ”platta”. Det får plats många böcker. Bra att man kan ändra textstorlek. Allt är positivt. Det finns inget negativt!

12 Sammanfattning • Ett sätt att utveckla biblioteket. • Öka förståelsen för ett vidgat textbegrepp. • Utnyttja den nya tekniken som finns i barnens vardag. • Det får plats många böcker. • Kan användas av många barn samtidigt. • Öka motivationen att läsa. • Läsglädje. • Roligt. • Enkelt. • Kunna välja textstorlek och typsnitt. Läsplattan har kommit för att stanna, i alla fall hos oss !


Ladda ner ppt "Kålgårdsskolan F-6 En ny skola i centrum av Jönköping Vi ä r den lilla skolan mitt i city med n ä ra till allt!"

Liknande presentationer


Google-annonser