Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mening eller fråga TRYCK F5. Mening eller fråga En mening börjar alltid med STOR bokstav och slutar med punkt. En mening berättar något. Exempel:Jag heter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mening eller fråga TRYCK F5. Mening eller fråga En mening börjar alltid med STOR bokstav och slutar med punkt. En mening berättar något. Exempel:Jag heter."— Presentationens avskrift:

1 Mening eller fråga TRYCK F5

2 Mening eller fråga En mening börjar alltid med STOR bokstav och slutar med punkt. En mening berättar något. Exempel:Jag heter Helena. Jag bor i Sverige. Jag tycker om glass. Jag har en son. I går var jag ledig. På torsdag ska jag tvätta. Förra året var jag i London.

3 Mening eller fråga I en mening kommer verbet alltid på plats 2. Jag heter Helena. Jag bor i Sverige. Jag tycker om glass. Jag har en son. I går var jag ledig. På torsdag ska jag tvätta. Förra året var jag i London.

4 Mening eller fråga En fråga på börjar alltid med STOR bokstav och slutar med frågetecken - ? En fråga vill ha ett svar. Exempel:Heter du Helena? Bor du i Sverige? Varför är du trött? Har du en son? Vem är din bästa vän? Ska du tvätta på torsdag? Hur mår du idag?

5 I en fråga som börjar med ett frågeord…… Mening eller fråga ……kommer verbet också på plats 2. närvar varför vem vilka vart varifrån hur vilken /vilket Exempel: Vad heter du? Var bor du? Varför kommer du sent? Vem är din bror? Hur mår du? Varifrån kommer du?

6 Mening eller fråga MEN i en fråga som man kan svara ja eller nej på kommer verbet på plats 1. Heter du Helena? Bor du i Sverige? Tycker du om glass? Har du en son? Var du ledig igår? Ska du tvätta på torsdag? Var du i London förra året?

7 Mening eller fråga Gör en mening av orden! handlar på ICA ni Ni handlar på ICA. ett brev du skriver Du skriver ett brev. skrattar i skolan vi Vi skrattar i skolan.

8 Mening eller fråga Gör en fråga av orden! handlar på ICA ni Handlar ni på ICA? ett brev du skriver Skriver du ett brev? skrattar i skolan vi Skrattar vi i skolan?

9 Är det en mening eller en fråga? Mening eller fråga Jag åker buss Äter du mat Ska vi åka hem Du är fin Varför dricker du te Vi skriver frågor Hon heter Lina Arbetar du mycket De arbetar mycket Förstår du nu


Ladda ner ppt "Mening eller fråga TRYCK F5. Mening eller fråga En mening börjar alltid med STOR bokstav och slutar med punkt. En mening berättar något. Exempel:Jag heter."

Liknande presentationer


Google-annonser