Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Licensregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna registrerar licenser till era spelare och lag. Har ni frågor ring Marika.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Licensregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna registrerar licenser till era spelare och lag. Har ni frågor ring Marika."— Presentationens avskrift:

1 Licensregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna registrerar licenser till era spelare och lag. Har ni frågor ring Marika Holm på 070 715 48 62 eller mejla till info@amerikanskfotboll.com

2 Gå in på eran föreningshemssida. Logga in genom att klicka på hänglåset, skriv in ditt idrotts ID eller personnummer därefter lösenord. Klicka på Logga in.

3 Klicka sedan på fliken medlemsregister för att börja hantera licenserna

4 Klicka på licenser till vänster i menyn

5 Efter Idrotter: Ändrar ni från förening till Amerikansk Fotboll. Klicka sedan på personlicens för att ansöka efter personlicenser. Vänta ca 5 sekunder.

6 Välj licenstyp genom att klicka på pilen, välj mellan flagglicens, juniorlicens, seniorlicens eller licens utländskspelare. Därefter kommer licensperioden in automatiskt. Efter Innehar tidigare licens: Väljer ni Alla. (Även om en spelare innehar tidigare licens så finns inte det registrerat i IdrottOnline) Därefter klickar ni på sök. (Vill ni söka efter en specifik person fyller ni i förnamn och efternamn. Genom att klicka på utökad sökning kan ni specificera eran sökning av person ytterligare).

7 Klicka i rutan under ansök på de personer ni vill ansöka om licenser för, då kommer även rutan framför namnet att bockas i.

8 Klicka på spara ändringar.

9 Klicka på spara för att godkänna ansökta licenser. Om du vill ångra någon av det valda personerna klickar du på det röda krysset efter varje vald person klicka sedan på spara för att godkänna de resterande personerna.

10 Därefter kommer förbundet att godkänna respektive licens när betalningen är genomförd. När detta är gjort kommer ni att se det som exemplet nedan. Fälten Ansök, Betald och Godkänd är gråmarkerade och det går inte längre att bocka i dem.

11 För att registrera laglicenser måste ni först skapa grupper. Genom att klicka på grupper.

12 Klicka sedan på Skapa lag.

13 Fyll i lagets namn på Gruppnamn, välj ålder och kön. Fyll i beskrivning och tröjfärg om ni vill. Efter Idrott: Välj Amerikansk Fotboll. Klicka sedan på Sök.

14 1. Därefter kommer alla namn upp på en rullista. 2. Nu väljer ni vilka personer som ska ingå i laget. Genom att markera dessa och sedan klicka på pilen som pekar mot den tomma rutan. 3. Nu väljer ni en lagledare genom att klicka på ett namn och sedan klicka på, Markera som Gruppansvarig. 1 2 3

15 När ni ser att namnet/namnen på lagledaren eller lagledarna kommit in i fältet Gruppansvarig: Klicka på Spara

16 För att registrera laglicenser Välj Amerikansk Fotboll efter Idrotter: med hjälp av att klicka på pilen. Bocka sedan i laglicens. Vänta ca 5 sekunder tills sidan kommer upp.

17 Väljer sedan licentyp: Pee Wee då kommer licensperioden upp på raden under. Innehar tidigare licens: Välj Alla (även om en spelare innehar tidigare licens så finns inte det registrerat i IdrottOnline) Klicka sedan på Sök.

18 Välj sedan vilka av era grupper eller lag som ska licencieras. Klicka i rutan under Ansök. Klicka sedan på spara ändringar.

19 Klicka på Spara

20 När ansökan är genomförd så ser det ut som på bilden nedan.

21 Hoppas att manualen har varit till hjälp. Har ni frågor kontakta förbundet på info@amerikanskfotboll.com info@amerikanskfotboll.com


Ladda ner ppt "Licensregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna registrerar licenser till era spelare och lag. Har ni frågor ring Marika."

Liknande presentationer


Google-annonser