Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

TILDA ett interaktivt utbildningsprogram Här får du med hjälp av bilder möjlighet att lära dig hur du ska arbeta med TILDA. Klicka i bilden så kommer du.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "TILDA ett interaktivt utbildningsprogram Här får du med hjälp av bilder möjlighet att lära dig hur du ska arbeta med TILDA. Klicka i bilden så kommer du."— Presentationens avskrift:

1 TILDA ett interaktivt utbildningsprogram Här får du med hjälp av bilder möjlighet att lära dig hur du ska arbeta med TILDA. Klicka i bilden så kommer du vidare och får följa Lisa Testlunds väg till ”Klarat Kompetenskort”.

2 Här fyller du i det användarnamn du fått Här fyller du i lösenordet Klicka på ”logga in”

3 Den information som finns här är inte tillämplig i alla delar då du bara har tillgång till TILDA under den tiden du arbetar med ditt kompetenskort. Till vissa kompetenskort har vi också kopplat en praktisk examination som du måste klara. Lisa klickar nu på plustecknet framför det kompetenskort hon ska arbeta med. Hon har sedan tidigare ett klarat kompetenskort (markerat med grön bock).

4 Nu klickar Lisa på Översikt.

5 När Lisa läst den inledande informationen i översikten klickar hon på Övning.

6 Lisa är i detta exemplet sjuksköterska Lisa klickar på den första övningen

7 Lisa har markerat att hon känner sig klar med den första övningen och klickar sedan på knappen ”gå vidare” för att gå till nästa övning.

8 Första övningen är gjord. Nu klickar Lisa på övning 2

9 I denna övning ska Lisa också bekanta sig med medicinteknisk apparatur. Först klickar hon på manual för att läsa om apparaten

10

11 När Lisa läst manualen ska hon bekanta sig med apparaten och klickar då på utforska.

12 När Lisa klickar i den markerade rutan får hon upp information om den delen av apparaten.

13 Så här ser det ut när man klickat i den markerade rutan. Rutan stänger du sedan med det röda x-et. Vill du sedan repetera apparatens funktioner utan markeringar klickar du på ”göm tooltip”. När Lisa är klar klickar hon på stäng.

14 När Lisa är klar markerar hon i rutan och klickar på ”gå vidare”.

15 Nu har nu Lisa klickat på frågor. Första frågan kommer upp och Lisa klickar nu på det svarsalternativ hon genom övningarna har lärt sig är rätt. I detta läget kan man inte gå tillbaka till övningarna för att leta efter svaret. Gör man det försvinner frågan och nästa gång är det troligen en annan fråga som kommer upp. Det går inte heller att avbryta för att göra resten av frågorna senare. Klicka på ”nästa” för att gå vidare.

16 Nu ha Lisa besvarat sista frågan och klickar på slutför.

17 Lisa har nu klarat sitt kompetenskort. De gröna bockarna visar att hon besvarat alla frågor rätt. Hon klickar upp nästa bild så att hon kan gå till ”min sida” för att skriva ut kompetenskortet.

18 Lisa klickar på ”min sida”.

19 Nu syns det att Lisa har två klarade kompetenskort När Lisa ska skriva ut sitt klarade kompetenskort, för att lämna till sin chef/arbetsledare ev. efter att först ha gjort en praktisk examination, har hon två alternativ att välja på.

20 Lisa har nu klarat den teoretiska delen av kompetenskortet. Ingår det ett praktiskt moment, ska det nu genomföras och godkännas av en examinator, som fyller i kortet.


Ladda ner ppt "TILDA ett interaktivt utbildningsprogram Här får du med hjälp av bilder möjlighet att lära dig hur du ska arbeta med TILDA. Klicka i bilden så kommer du."

Liknande presentationer


Google-annonser