Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz."— Presentationens avskrift:

1 Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.

2 Sverige Vi i Sverige är neutrala men vi hjälper länder med allt i stridsväg så som vapen, plan och missilförsvaret. Eftersom vi är ett neutralt land så kommer vi antagligen sluta ge vapen till andra länderna för då kommer det kanske att bli orättvist och då kanske andrar länder kommer gå mot oss. Vi är inte med i NATO som många andra länder är. Om vi hade varit med i NATO så hade vi både tjänat på det och förlorat på det. Vi hade fått läder som var beredda att skydda oss och de hade fått vapen av oss. Men om något av de andra länderna hade blivit anfallna så hade vi åkt ner med dom.

3 De De som kommer starta de tredje världskriget är antaglien någon av de stora krigsmakterna NATO eller Warszawa pakten. Med andra ord USA och Ryssland men också Kina. De stora krigsmakterna har bra försvar och även bra anfall. De står alltså mycket till än Sverige. Vi är neutrala vilket de flesta länderna inte är vilket gör att vi på det sättet inte är något hot för andra länder, vilket i sin tur leder till att det inte är någon idé att attackera oss. Warszawa paktens flagga

4 Anledningar Deras anledningar att börja med de tredje världskriget är att T.ex. USA är skyldiga andra länder pengar så då är de pengarna som andra länder vill ha tillbaka och de hade kunnat starta konflikter som sen leder till det tredje världskriget. Eller så händer det någonting som att IS går för långt och sen så måste andra länder bryta in och så kommer pakterna gå emot varandra och tredje världskriget är här.

5 Hur påverkas man av tredje världskriget
Ekonomin kommer rasa i många länder och länder kommer även behöva byggas upp på nytt. Om en stormakt som USA får ont om pengar så får i princip hela världen ont om pengar. Även mexikanarna och Sydamerika kommer att drabbas eftersom de ligger så nära USA. Länder kommer inte bara drabbas ekonomiskt utan i krig så bombas länder och miljontals människor kan dö. Nu har vapen utvecklats och det finns kraftfullare vapen än vad det gjorde under andra världskriget. En vätebomb som skulle kunna användas under tredje världskriget kan spränga ett helt land, beroende på hur stor vätebomben är.

6 Slutsatser Vi tror att tredje världskriget kommer hända och antagligen så kommer det bli vi eller dom. Det p.g.a. att vi är neutrala vilket antingen kommer fungera eller inte. För att citera Albert Einstein Jag vet inte med vilka vapen det tredje världskriget kommer att utspela sig med, men det fjärde världskriget kommer att utspela sig med pinnar och stenar. Detta tror jag kanske är sant eftersom vi kommer gå så långt tillbaks i tiden.

7 Fakta Vi har fått all fakta från böcker och tv. Bok: SO Historia
Dokumentärer


Ladda ner ppt "Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz."

Liknande presentationer


Google-annonser