Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Stress i det moderna arbetslivet Moderna tider och modern stress Hur påverkas hjärnan och kroppen av stress? Vem bär ansvaret för att sätta gränser när.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Stress i det moderna arbetslivet Moderna tider och modern stress Hur påverkas hjärnan och kroppen av stress? Vem bär ansvaret för att sätta gränser när."— Presentationens avskrift:

1 Stress i det moderna arbetslivet Moderna tider och modern stress Hur påverkas hjärnan och kroppen av stress? Vem bär ansvaret för att sätta gränser när det blir för mycket? Vad kan du själv göra för att minska stressen?

2 Vad händer i kroppen & hjärnan när man blir stressad? Sympatiska nevsystemet skickar nervimpulser till hjärnan Stresshormonerna adrenalin,noradrenalin och cortisol tillverkas Organen reagerar med fysiska sympton: t ex bröstsmärtor,huvudvärk

3 Olika typer av stress ÖverlevnadInre stressOmgivningen Trötthet och överansträngning

4 Att sätta egna gränser i det gränslösa arbetslivet Har du själv möjligheten att prioritera arbetsuppgifter och är du i sådant fall bra på att planera och prioritera? Om du har du mindre flexibla arbetsuppgifter: hur mycket hjälp får du i sådant fall från ledningen/chefen för att prioritera och planera? Vad säger chefen när du säger att ärendehögen bara ökar och kraven är orimliga?

5 FTFs vassa avkopplingstips Lyssna på musik eller läs en bok på T-banan på morgonen i stället för att börja beta av jobbmejlen. Är du alltid snabb på att svara på mejl bygger du upp en förväntan hos dina arbetskamrater och chefer att du alltid ska vara tillgänglig. Var tydlig med att du inte svarar på mejl efter arbetstid. Handen på hjärtat - har det hänt att du låtsas nätshoppa när du på fritiden inte kan släppa telefonen och någon nära frågar vad du gör? Du kan inte låta bli jobbmejlen?

6 Lite inspiration… Så här får det inte bli! Charlie Chaplins Moderna Tider http://www.youtube.com/watch?v=pZlJ0vtUu4w


Ladda ner ppt "Stress i det moderna arbetslivet Moderna tider och modern stress Hur påverkas hjärnan och kroppen av stress? Vem bär ansvaret för att sätta gränser när."

Liknande presentationer


Google-annonser