Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans."— Presentationens avskrift:

1 KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans med eleverna skapa en väggmålning.

2 Med inspiration från Patriks målningar framställer varje elev sin egen bild

3 Under projekttiden åkte vi till Stockholms stadsteater för att titta på Djungelboken.

4 När vi ändå var där passade vi på att gå till Medeltidsmuseumet och vi gick även en runda i Gamla stan.

5 Vi går i Gamla stan…..

6 ….och besöker de smala gränderna

7 Eleverna i årskurs 4-6 på Valla skola har under vårterminen 2014 arbetat med ett kulturprojekt.
Genom detta projekt ville vi att eleverna skulle arbeta med en del av kunskapskraven i bild och svenska, för att stimuleras till att uttrycka sig genom olika estetiska uttrycksformer få en djupare kunskap om hur bilder skapas och kan tolkas utveckla sin kreativitet och uppmuntras till att ta egna initiativ träna på att dokumentera och redovisa sina arbeten med hjälp av olika uttrycksformer

8 Vi kontaktade en konstnär för att inspirera eleverna till att skapa en väggmålning, som prydnad i skolans gemensamma utrymmen. Målningen delades upp i fyra tavlor och eleverna röstade fram temat på motiven - sjö, stad, äng och skog. Eleverna fick välja vilken tavla de ville måla en detalj till, ex. en fjäril på ängen.

9 Eleverna har också under vårterminen, arbetat med olika estetiska uttryck bland annat har de letat fakta om kända konstnärer och målat en tavla i en konstnärs stil. De har också i grupp analyserat bilder och berättat vad de ser inför sina kamrater.

10 känna till våra mänskliga rättigheter förstå det viktiga med demokrati
Vi ville också att eleverna skulle arbeta med en del av kunskapskraven i samhällskunskap, för att acceptera olikheter känna till våra mänskliga rättigheter förstå det viktiga med demokrati genom texter, scenkonst och annat estetiskt berättande få möjlighet att utveckla språket, den egna identiteten och sin förståelse för omvärlden

11 I maj åkte vi till I maj åkte vi till Stockholm för att titta på Djungelboken. Det är en moderniserad berättelse om Mowgli och hans fosterföräldrar Baloo och Bagheera som flyttar in på Sergels torg igen. Året är Tunnelbanan har pajat, de svartvita plattorna syns knappt för allt skräp. Storstaden har blivit en djungel och ”apbratsen” håller på att ta över ”stan”. Föreställningen handlar om vänskap och utanförskap vilket efteråt ledde till bra diskussioner i klasserna. n. Det är en moderniserad berättelse om Mowgli och hans fosterföräldrar Baloo och Bagheera som flyttar in på Sergels torg igen. Året är Tunnelbanan har pajat, de svartvita plattorna syns knappt för allt skräp. Storstaden har blivit en djungel och ”apbratsen” håller på att ta över ”stan”. Föreställningen handlar om vänskap och utanförskap vilket efteråt ledde till bra diskussioner i klasserna.

12 I Valla skola har vi en önskan om att eleverna ska utveckla sitt samarbete med kamraterna på ett undersökande och problemlösande sätt, som kan leda till en större acceptans för att vi är olika.

13 Eleverna har också utvärderat och illustrerat upplevelserna från Stockholmsresan.  


Ladda ner ppt "KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans."

Liknande presentationer


Google-annonser