Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?"— Presentationens avskrift:

1

2 Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?

3 Hållbar eller hållbart betyder och innebär att något räcker länge. Utveckling handlar om att något utvecklas till något bättre. Och att det utvecklas och blir något bättre till slut, något hållbart. Till exempel: Solen räcker till alla. Mjölken räcker till alla. Vattnet räcker också.

4 Tanken med hållbar utveckling är att se till att jorden räcker till alla oss som lever idag, men även våra kommande generationer. När man talar om, eller pratar om Hållbar Utveckling, syftar man oftast på hur miljön är och hur miljön mår. Det vill säga (dvs.) hur naturen ser ut, hur naturen mår och hur man kan förbättra så att det blir hållbart, även i framtiden.

5 Hållbar utveckling Miljö Framtid Kultur Natur För att allt ska fungera krävs det att dessa element fungerar ihop.

6 Idag kommer vi att prata om… Miljö Natur

7 Vad handlar Miljö om? Det handlar inte bara om en bra och god miljö utan också om hur människor tillsammans ska sträva efter att se till att jordens resurser räcker till andra generationer. Miljö är allt omkring oss. Det kan vara miljön här i klassrummet, det kan handla om miljön utanför skolan, eller miljön i världen. Man måste vara varsam och se till att vår jord, luft och vatten inte utsätts för utsläpp som skadar dem.

8 Vad handlar Natur om? Varför är det viktigt med att naturen bevaras som den är? Idag lever vi i ett samhälle där vi förbrukar en massa saker hela tiden. Till exempel: tidningar, flaskor, plast, fossila bränslen m.m. Allt detta användande av saker bidrar till att vi människor förbrukar naturens resurser.

9 Natur forts. Vad händer till exempel om skogen skulle ta slut? Om skogen tar slut, blir det konsekvenser för hela mänskligheten. Det är viktigt med skog. Varför är det så? Varför är skogen viktig för oss människor?

10 Natur forts. Skog, liksom andra växter inom vår natur producerar syre. För vår överlevnad är det viktigt att syret produceras.

11 Vad kan ni och vi göra? Återvinna glas, papper och plast Kompostera Hushålla i hem och skola Skriv ett brev till rektorn, lokaltidningen, kommunen med förslag om hur vi kan göra för att hushålla. Rita en bild eller gör ett collage om samma sak


Ladda ner ppt "Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?"

Liknande presentationer


Google-annonser