Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Till barn i grön/vit grupp och deras föräldrar Hej, Vi hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov. Nu är det augusti och vi hälsar ALLA välkomna tillbaka.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Till barn i grön/vit grupp och deras föräldrar Hej, Vi hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov. Nu är det augusti och vi hälsar ALLA välkomna tillbaka."— Presentationens avskrift:

1 Till barn i grön/vit grupp och deras föräldrar Hej, Vi hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov. Nu är det augusti och vi hälsar ALLA välkomna tillbaka till orienteringsträningen i Linköpings Orienteringsklubb. Vi tränar på tisdagar mellan kl. 17.30 och ca. 19.00. Redan på tisdag, 21:e augusti startar vi och höstträningen avslutas 23:e oktober. På träningen behöver du vara ombytt och klar kl. 17.30. Använd gärna kläder som du inte är rädd för att smutsa ner. Springskor är bättre än stövlar. Ta gärna med ombyte och handduk så kan du duscha i LOK-gården. Fika gärna sedan i LOK-gården med dina träningskompisar. Det är alltid välkommet om du som förälder har möjlighet att hjälpa till i skogen under träningen. När du tränar i LOK ska du dels vara medlem i klubben och dels betala en träningsavgift per termin. Medlemsavgiften är 200 kr/år, (max 500 kr för en familj) och träningsavgiften för ungdomar som är 100 kr/termin (50 kr/termin från och med andra syskonet). (Inkluderar startavgift till de flesta tävlingarna). Komplett information om avgifter finns på www.lok.se alternativt fråga oss ledare. På hemsidan hittar du även info om träningar, tävlingar och allt annat som rör klubben.www.lok.se Är ni sugna på att prova på att springa Orienteringstävling rekommenderar vi er att anmäla er till Ungdomsserien och klass ”Inskolning” (grön svårighet). Där får man ha med sig en vuxen när man springer sin bana. Torsdag 30:e augusti, arrangör IFK Linköping. Anmäl er till någon av oss ledare senast 23/8! Tävlingscentrum är i Hackefors, Åbysäcken (LSK). Vägvisning från Landerydsvägen mellan Vårdsbergsvägen (Södra Hjulsbro) och Åtvidabergsvägen. Parkeringen på anvisad plats vid skidgården (LSK) i Åbysäcken. Ca. 300 m till start och första start kl. 18.30. http://www.ifklinkos.se/arr2007/u_serien_2007/userie_070830.htm Lördag 15:e september, arrangör Stjärnorps SK. http://hem.passagen.se/bjth0528/index.html http://hem.passagen.se/bjth0528/index.html Vi ses! Hälsningar Anders, Gert, Henrik, Inger, Anna-Sofie och Maria

2 Information om grön/vit grupp: Namnet grön/vit grupp kommer av Svenska orienteringsförbundets indelning av banor i svårighetsgrader. På motsvarande sätt finns även gul och röd grupp för de som har hunnit vara med lite längre. Indelningen gör det tydligt vad varje grupp ska träna på och det är också lätt att hitta rätt tävlingsklass då de också är märkta efter samma färgschema. De första nivåerna kallas grön respektive vit nivå. Svenska orienteringsförbundet beskriver följande utbildningssteg kopplade till dessa nivåer: Grön A.Kartförståelse, passa kartan. B.Kartans färger, de vanligaste karttecknen. C.Passa kartan med hjälp av terräng och kartpassare. D.Handgrepp, vikning, tumgrepp, kartpassare, kontrollkort, stämpelteknik. E.Känna till och orientera efter entydiga ledstänger. F.Känna hur start, kontroll och mål markeras. Framförhållning, tänka framåt. Vara uppmärksam på ledstångsbyten. Vit G.Mer Kartkunskap H.Enkel vägvalbedömning, kort eller lång väg. I.Vara uppmärksam på terrängföremål bredvid ledstång. J.Gena och snedda mindre än 100 meter. Du kan läsa mer om de olika nivåerna och deras respektive svårighetsgrad på Svenska orienteringsförbundets webbsida www.orientering.se. (gå in under för tävlande och därefter klassindelning.) www.orientering.se


Ladda ner ppt "Till barn i grön/vit grupp och deras föräldrar Hej, Vi hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov. Nu är det augusti och vi hälsar ALLA välkomna tillbaka."

Liknande presentationer


Google-annonser