Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Västerbotten Västerbottens landskapsvapen är en är silver ren med stjärnor i bakgrunden. Man har inte bestämt hur många stjärnor det ska vara. Landskapsvapnet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Västerbotten Västerbottens landskapsvapen är en är silver ren med stjärnor i bakgrunden. Man har inte bestämt hur många stjärnor det ska vara. Landskapsvapnet."— Presentationens avskrift:

1 Västerbotten Västerbottens landskapsvapen är en är silver ren med stjärnor i bakgrunden. Man har inte bestämt hur många stjärnor det ska vara. Landskapsvapnet har varit samma sen 1560.

2 Landskapsblomma Landskapsblomman är Kung Karls Spira. Den finns mest i fjällen och inte i resten av landet.

3 Landskapsdjur Storspoven är Västerbottens landskapsdjur. Man kan se den mest på hustak. Den har långa ben och en krokig lång näbb.

4 Var i Sverige Här ligger Västerbotten
Västerbotten gränsar till Lappland, Norrbotten och Ångermanland.

5 Näring I Västerbotten bryter man malm. Malm innehåller zink, koppar, bly, silver och guld. En guldtacka väger 12 ½ kg var en guldtacka värd 1 miljon. Här är en guldtacka.

6 Jakt Man håller på med mycket jakt i Västerbotten som t.e.x säl- och älgjakt.

7 Städer Skellefteå Umeå är Västerbotten största stad och den kallas också Björkarnas stad. Det finns upp till 3200 björkar vid vägarna. De är till för att skydda staden från att ta fyr. Trädkronorna tar emot gnistorna. En annan stad är Skellefteå. Umeå

8 Kända platser Skellefteälven
I Västerbotten finns tre älvar som heter Vindel älven, Ume älven och Skellefte älv. Vindelälven Umeälven

9 Turism I Västerbotten finns världens längsta linbana. Den går mellan Öreträsk och Mensträsk. Den är13,6 km lång och tar ca. 2 timmar att åka.


Ladda ner ppt "Västerbotten Västerbottens landskapsvapen är en är silver ren med stjärnor i bakgrunden. Man har inte bestämt hur många stjärnor det ska vara. Landskapsvapnet."

Liknande presentationer


Google-annonser