Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

C-pen Z-pen Skanner Amis och Daisy

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "C-pen Z-pen Skanner Amis och Daisy"— Presentationens avskrift:

1 C-pen Z-pen Skanner Amis och Daisy
Alternativa pedagogiska verktyg Klicka på bilderna nedan för att få mer information om dem. C-pen Z-pen Skanner Amis och Daisy Talsyntes Spell Right Stava Rex

2 C-pen Med C-pen kan man skanna in text direkt in i datorn.
Läraren kan hjälpa eleven att skanna in just den text som behövs till det tillfället. Det är populärt att använda C-pen på matte lektionern, både för lästal och vanliga matteuppgifter. C-pen går att skaffa genom behovsprövning men kan också köpas av hemmet.

3 Z-pen Z-pen är en helt ny produkt!
Z-pen fästs på skrivblock eller häfte. Det man sedan skriver med pennan läses in och lagras i dosan. Dosan kopplas in i datorn via usb och det man har skrivit kan sedan läsas in i t.ex. Word.

4 Skanner Skanner är ett bra verktyg för att kopiera stora mängder text från t.ex. läroböcker. De inskannade sidorna läses in i datorn med OCR-program. Detta innebär att all text kan läggas in t.ex. ett Worddokument. En skanner ska finnas i varje arbetslag. Det går även att skaffa en skanner till hemmet.

5 Amis och Daisy Amis läser upp böcker som finns i Daisyformatet, så kallade talböcker. Talböcker går att låna av vem som helst från alla bibliotek i landet. Daisyböcker finns nu även med text och bilder . Programmet kan laddas ned av vem som helst på följande adress.:

6 Talsyntes Eleven kan spela upp och lyssna på det den har skrivit.
Talsyntes kan läsa in stora textmängder som t.ex. har blivit inskannade från läroböcker eller från lärarens anteckningar. Det går att spela in till Mp3. Går att använda med både svenskt och engelskt tal. Finns på skolans datorer.

7 Stava Rex Rättstavningsprogram i svenska för framförallt dyslektiker.
Finns på skolans datorer.

8 Spell Right Rättstavningsprogram i engelska för framför allt dyslektiker. Finns på skolans datorer.


Ladda ner ppt "C-pen Z-pen Skanner Amis och Daisy"

Liknande presentationer


Google-annonser