Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Etik - Vad är det?.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Etik - Vad är det?."— Presentationens avskrift:

1 Etik - Vad är det?

2 Kött i grytan? Du har bjudit hem en snygg dejt för en romantiskt middag. Din nya ögonsten är vegetarian men grytan som din förälder lagat till innehåller kött. Vad gör du?

3 Säger du som det är eller är din partner bara och ”hälsar på”?
Morföräldrar Du bor ihop med din partner sedan några år men ni är inte gifta. Dina strängt religiösa morföräldrar kommer på besök. Du vet att det skulle såra dem djupt om du inte gift dig innan ni bodde ihop. Säger du som det är eller är din partner bara och ”hälsar på”?

4 Fyllan Du och din kompis är på fest och din kompis dricker sig medvetslös (däckar) och behöver tas om hand. Du vet att din kompis föräldrar kommer att bli vansinniga? För att inte tala om dina egna! Ringer du?

5 Spelproblem En god vän till dig ber att få låna pengar till hyra och lite mat. Du vet att din kompis har ett spelproblem och har spelat bort sina egna pengar. Chansen att du ska få dina pengar är minimal. Ställer du upp?

6 Live and let die? En man har en mycket cancersjuk mamma. Livmoderhalscancern har spridit sig till andra organ och döden är ett faktum. Doktorerna ger henne max 5 månader att leva. Mannen reser då med sin mor till Holland och hjälper henne där att begå assisterat självmord. Rätt eller fel?

7 Knarklangaren En känd dömd knarklangare som precis kommit ut ur fängelset försöker skaffa sig en ny framtid och starta om på nytt. En dag när han kommer hem från sitt nya riktiga jobb står en anhörig till en tjej som tagit överdos, en överdos levererad av langaren, framför hans dörr. Den anhörige slår ner och misshandlar den f.d. langaren och en granne ser alltihop utan att ingripa eller ringa polis. Rätt eller fel?

8 Gravida Ett lyckligt par ska äntligen bli föräldrar. När de kommer till mödravården och gör tester får de reda på att deras barn kommer att födas med ett handikapp. Detta handikapp innebär att barnet under hela sitt liv kommer att behöva assistans dygnet runt. De har dock möjligheten att göra abort, bör de ta den?


Ladda ner ppt "Etik - Vad är det?."

Liknande presentationer


Google-annonser