Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi åkte från Helsingfors. Vi delade upp gruppen i två delar dom ena åkte till Åbo och Mariehamn och dom andra till Jyväsylä.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi åkte från Helsingfors. Vi delade upp gruppen i två delar dom ena åkte till Åbo och Mariehamn och dom andra till Jyväsylä."— Presentationens avskrift:

1 Vi åkte från Helsingfors

2 Vi delade upp gruppen i två delar dom ena åkte till Åbo och Mariehamn och dom andra till Jyväsylä.

3 Vi har gått på museeum i den här staden det hette officermässen.Där tittade vi på massa gamla saker i skomakar huset.

4 Vi åkte färjan från åbo.Åland är en ö grupp,som ligger i mellan Sverige och Finland.Åland är så litet att du kan cykla från den ena byn till den andra utan större problem,men att bli lite trött i benen.Mariehamn är Ålands ända stad som ligger aldeles bredvid södra kusten.Mariehamn grundades 1861av Tsar Alexander den 2 och fick namn efter hans fru Maria.

5 Sen efter vi hade varit på Officersmässan så åkte vi till Saima Kanal som går från Viborg till Finska Viken. Den är 58 km lång och 33,5 km djup. Saima Kanal har åtta stycken slussar. Den byggdes år 1844 till 1855. Nils Ericsson gjorde ritningarna för Saima Kanal.


Ladda ner ppt "Vi åkte från Helsingfors. Vi delade upp gruppen i två delar dom ena åkte till Åbo och Mariehamn och dom andra till Jyväsylä."

Liknande presentationer


Google-annonser