Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Din Guide till Second Life Bild: By HVX SilverstarHVX Silverstar hotolibraries/231875957 1/ Webbgruppen, BLR, Högskolan i Borås.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Din Guide till Second Life Bild: By HVX SilverstarHVX Silverstar hotolibraries/231875957 1/ Webbgruppen, BLR, Högskolan i Borås."— Presentationens avskrift:

1 Din Guide till Second Life Bild: By HVX SilverstarHVX Silverstar http://flickr.com/photos/p hotolibraries/231875957 1/ Webbgruppen, BLR, Högskolan i Borås

2 OBS! Det KAN se lite annorlunda ut på era skärmar när ni gör detta jämfört med denna guide då det varit lite förändringar på Second Lifes webbplats sista tiden… Men stegen är de samma – det kan bara skilja lite visuellt.

3 www.secondlife.com Gå till Secondlife.com. Klicka sedan på Get Started för att skapa en avatar.

4 Klicka på Skip This Step

5 Hitta på ett namn till din avatar och kolla sedan om det är ”ledigt”. Fyll i övriga uppgifter. Sedan Continue Obs! E-post måste vara korrekt då information kommer att sändas till den.

6 Välj utseende på din avatar – du kan senare ändra allt; hår, kläder, kroppsbyggnad osv.

7 Din avatar är skapad!! Nu behöver du fylla i lite information om dig själv. Här får du själv välja hur ”ärlig” du vill vara… Längre ner på sidan kommer du att få acceptera ”Terms of service” samt skriva in en verifieringskod för att fortsätta.

8 Premium Account – för dig som vill köpa land etc. Vi rekommenderar att ni ”skippar detta steget”!

9 Nu är ditt medlemskap klart men du behöver gå till din e-post för att aktivera ditt konto.

10 Nästa steg är att öppna Second Life programmet på datorn. (Vi har redan laddat ner det på den bärbara datorn.) Det ligger en ikon på skrivbordet.

11 Då ska det se ut så här… Här loggar du in med din avatars namn samt lösenord. Klicka sedan på Connect

12 Välkommen in i Second Life! Läs och välj sedan Close OBS! F1-tangenten är ”hjälp-tangenten”! Du har valet mellan ”Voice chat” eller ”No disable voice chat” Vi rekommenderar ”disable voice chat” just nu.

13 Genom att högerklicka på din avatar får du upp den funktion som gör att du kan ändra utseende (appearance), lägga till fakta om din avatar, tex intressen (profile) eller lägga till rörelser (gestures). Obs! ha koll på de ”rutor” som dyker upp – de hjälper dig!

14 Välj eng här och en guide över hur SL fungerar startar. Vi rekommenderar att du tar denna tur då den ger dig inblick i hur du kommunicerar, rör dig, söker fram olika platser osv.

15 Dessa fyra delar ingår i den guidade turen; rörelser, söka, kommunicera & utseende (inkl ”tillbehör” – t.ex om du vill ha en fackla med dig och springa runt med!) Obs! För att sedan bli av med ev. tillbehör – högerklicka och ”detach”

16 Efter fullföljd tur är du redo att gå vidare i SL! Och som sagt – håll koll på ”rutorna”!

17 För att hitta en specifik plats t.ex Swedish Institute klicka på Search och denna ruta kommer upp. Här kan du sedan välja att söka efter vissa avatarer, händelser eller populära platser…

18 Vi väljer att gå till Panda Mart för där brukar det vara drag…! För att komma dit – klicka på Teleport

19 Japp – här var det ös… Och att sitta ner på en bänk t.ex kostar 2 L$ för 10 minuter… I SL är det lätt att göra av med pengar – precis som ”in real life”!

20 För L$ kan ni även köpa land och bygga något eget…

21 Använd menyerna uppe och nere för att utforska SL. Att flyga är t.ex jätte kul!

22 Några tips… F1 är hjälptangent Ctrl + R gör att din avatar springer Ctrl +Shift + H transporterar dig hem. Du kan alltid söka efter Help Island för hjälp.

23 Fler tips… Landmarks (lm) För att komma ihåg en plats man är på och kunna återvända igen: Gå till menyn "world" - femte raden uppifrån heter "create landmark here", när man klickar där får man upp en liten "skylt", ett landmark. Det kan man stänga med krysset så hamnar det i "inventory" (längst ner till höger) och i foldern "landmarks". Därifrån kan man sedan högerklicka på sitt landmark och välja "teleport" så kommer man dit. Instant messages Skillnaden mellan Chat, Instant Messages och Grupp-Instant Messages är att chat hör bara de som står i närheten (ca 50 meter), i IM kan man prata med någon som är vart som helst i Second Life och bara den personen kan läsa det, och grupp-IM går ut till alla medlemmar i gruppen som är online. Man kan även få personliga IMs även om man inte är inloggad. Detta ställer man in i "preferences" - att man vill ha offline-IMs till sin e-post. Mute För att slippa höra andra (slippa se vad de skriver), om de är störande, högerklicka på dem och välj "mute" (kan stängas av igen genom att högerklicka på dem och välja "unmute").

24 Och slutligen: Om SL ”kraschar” så måste ni starta om applikationen och logga in igen. Det kan ta lite tid innan programmet låter er komma in igen då det känner av att det inte avslutades på rätt sätt.

25 http://flickr.com/photos/alastaff/ Enjoy!


Ladda ner ppt "Din Guide till Second Life Bild: By HVX SilverstarHVX Silverstar hotolibraries/231875957 1/ Webbgruppen, BLR, Högskolan i Borås."

Liknande presentationer


Google-annonser