Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Innovativa pengar Det är inte alltid så lätt att lyfta blicken. Men jag har anat mig till att en av de lite större bistånds- och utvecklingsdiskussionerna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Innovativa pengar Det är inte alltid så lätt att lyfta blicken. Men jag har anat mig till att en av de lite större bistånds- och utvecklingsdiskussionerna."— Presentationens avskrift:

1 Innovativa pengar Det är inte alltid så lätt att lyfta blicken. Men jag har anat mig till att en av de lite större bistånds- och utvecklingsdiskussionerna just nu handlar om innovativ och/eller alternativ finansiering. Ibland framförs att annan typ av utvecklingsfinansiering än bistånd skulle vara viktigare och bättre. Jag ser ingen motsättning mellan dessa och har liten förståelse för varför det ena skulle behöva ske på det andras bekostnad. Biståndet är förstås inte svaret på hur den extrema fattigdomen ska kunna utrotas före 2030. Men det är också svårt att se hur det skulle kunna ske utan bistånd: de mest utsatta länderna –och människorna- är oftast inte så intressanta för andra finansieringsflöden, det är ju liksom det som är problemet. David Viking Metod Chef Sida

2 Hur skaffar man mer pengar till det som är viktigt Genom att smart nyttja andra källor kan man skaffa ( ibland mycket ) pengar till det som är nyttigt. Exempel hälsovård Gates Volymgarantier Hur 15 m usd blev 300 m usd för fattiga kvinnor och fortsätter.

3 Innovations finansiering Hur når man de fattigaste med innovationer, hur kan ni vara med ? Challeng Funds, vi letar efter ’’uppfinningar’’som skall kunna användas av de fattigast eller gynna de fattigast. Jag kan ge ett exempel,ICT Hur man transporterar pengar, hur man designar pengar och säkrar användningen, vi är bara i början.

4 Behöver er hjälp ! Vårt mål är att hitta nya lösningar på era problem, det är innovativ fianansiering, det kan vara att sammaföra era väldigt dyra pengar med pengar som är minder dyra. Vårt jobb på Sida är att hitta nya kombinationer av aktörer pengar ideer, Ni är en av de viktigaste aktörerna.


Ladda ner ppt "Innovativa pengar Det är inte alltid så lätt att lyfta blicken. Men jag har anat mig till att en av de lite större bistånds- och utvecklingsdiskussionerna."

Liknande presentationer


Google-annonser