Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad har du gjort idag, Riitta?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad har du gjort idag, Riitta?"— Presentationens avskrift:

1 Vad har du gjort idag, Riitta?
Jag har ätit frukost. Jag har lyssnat på radio. Jag har läst tidningen. Jag har gått till universitetet. Jag har mejlat. Jag har ätit lunch på Lantis. Jag har varit på biblioteket. Jag har ringt till mamma. Jag har druckit kaffe.

2 Vilka har … idag? Vilka har ringt någon idag? Vi har ringt någon idag!
Vilka har läst Metro idag? Vi har läst Metro idag! Vilka har lyssnat på radio idag? Vilka har tittat på teve idag? Vilka har ätit lunch idag? Vilka har druckit kaffe idag? Vilka har varit på biblioteket idag? Vilka har gått in på Kom loss hemsida idag?

3 Vilka har …-t den här veckan?
Vilka har tittat på OS den här veckan? Vilka har väntat länge på sin buss? Vilka har studerat svenska? Vilka har glömt att ringa mamma? Vilka har åkt tunnelbana? Vilka har varit på bio? Vilka har ringt hem? Vilka har somnat under lektionen?

4 Vilka har … (någon gång)?
Vilka har varit i Paris? Vi har varit i Paris! Vilka har läst en svensk roman? Vi har läst en svensk roman! Vilka har lyssnat på ett svenskt popband? Vilka har tittat på Melodifestivalen? Vilka har färgat håret? Vilka har ätit middag på en svensk restaurang? Vilka har hört sin egen röst i radion? Vilka har sett en Harry Potter-film? Vilka har bott på ett svenskt hotell?

5 Vad har Jan gjort hittills (so far)?
Jan har varit i Stockholm i tre månader. Han har bott tre månader i Lappis. Han har läst ekonomi och svenska och han har lärt sig mycket. Han har också träffat många intressanta personer, till exempel Anna. Han har sett mycket av Stockholm: Han har varit på Skansen, Moderna museet, Globen. På kvällarna har han pluggat, men han har också gjort andra saker: Han har gått till Allhuset några gånger och sett några svenska filmer (med Anna) och druckit några glas öl (med Anna) och gått långa promenader i Frescati (med Anna).


Ladda ner ppt "Vad har du gjort idag, Riitta?"

Liknande presentationer


Google-annonser