Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Barnens sagor.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Barnens sagor."— Presentationens avskrift:

1 Barnens sagor

2 Mashallah Det var en gång en prins som blev en groda som inte hade några vänner. En gång kom en prinsessa och tog hem grodan. Prinsessan pussade grodan. Då förvandlades grodan till en prins.

3 Sanny Det var en gång en kung som var fattig. Han hade inga pengar.
Efter några dagar kom pengar från himlen. Då blev kungen rik. Prinsessan blev kär i honom. Kungen blev också kär. Men en annan kung som var elak kom. De började att slåss. Den elaka kungen dog. Den andra kungen gifte sig.

4 Erza Det var en gång en prinsessa och en prins. Prinsessan ville hitta en prins. Prinsessan såg en prins på vägen. Så prinsen blev glad. Prinsen frågade prinsessan om hon ville vara tillsammans med henne. Hon svarade ja. Prinsen och prinsessan var lyckliga tillsammans. De pussades och var glada.

5 Sakina Det var en gång en prinsessa som var ensam. Hon önskade sig en kille och ville ha barn. Hon drömde. Men när hon vaknade klädde hon å sig och såg en hund och hon klappade hunden. Hon matade hunden. Sen såg hon en kille. Hon stirrade på honom och han stirrade på henne. De blev kära i varandra. De gifte sig med varandra. De fick barn och levde med varandra. Dom blev glada. De fick en katt och en sköldpadda. Barnen lekte med varandra och de lekte med katten och sköldpaddan.

6 Ali Den äckliga sagan Det var en gång en drake som åt människor.
En gång gick draken för att leta efter människor. Då fick han se en människa. Han flög och tog människan. Sen kom hans bror och dom åt människan.

7 Gabriel Det var en gång en prins som blev en groda.
Grodan hade inte några vänner. En gång kom en prinsessa och tog hem grodan och prinsessan pussade grodan. Då förvandlades grodan till en prins

8 Yasmin Det var en gång en prinsessa.
Prinsessan hade ingen man. Prinsessan hittade en groda. Hon pussade grodan och då blev det en prins.

9 Den panka riddaren som ville ha en groda
Denis Den panka riddaren som ville ha en groda Det var en gång en riddare som var pank. Men han ville ha en groda. Men när var julafton då fick han en groda. Grodans svärd var förtrollat. Svärdet högg av riddarens huvud.

10 Shad Det var en gång en drake. Draken hade brutit benet.
Han fick gå till doktorn. Doktorn gav draken gips runt benet. Draken blev frisk och glad.

11 Akila Det var en gång en prinsessa. Hon hoppade upp på hästen.
Hon red sedan hem. Hon mötte en drake. Draken gav prinsessan pengar då blev hon glad.

12 Det var en gång ett älvkungarike
Det var en gång ett älvkungarike. Där bodde en älvdrottning och en älvprinsessa. En dag kom en förnäm dam. Hon hade en fin blå klänning och en fin röd rosett i håret. Hon kom och frågade om hon fick träffa prinsessan en kväll. Men varför? undrade drottningen. För jag vill prova några kläder för jag är nämligen designer. Okej då svarade drottningen. Men trots allt fint hon hade trodde inte prinsessan på henne. På kvällen gick prinsessan Viktoria och damen till ett rum längre bort i korridoren. Damen tog fram några kläder. Men när Viktoria tog på sig kläderna blev allt jättemörkt. Dörren låstes och det gick som knivar genom henne. Hon kunde inte röra sig. Då förvandlades damen till en häxa och häxan sa från och med idag kommer du varje kväll förvandlas till en gås. Bara om en drake blir vän med dig och om du sen dödar draken blir du fri från förtrollningen. Om du berättar om det här för någon blir jag den nya drottningen. Efter ett par dagar lärde prinsessan känna en drake. De blev vänner .Sen kom häxan och sa att draken skulle dö imorgon. Men när hon stod där och skulle döda draken dödade hon sig själv istället. Men hon fick åter liv och då dog häxan. Sen levde de lyckliga i alla sina dagar. Ella

13 Aram Det var en gång en prins som blev en groda. Prinsen blev så rädd.
En gång kom en söt flicka och fångade grodan. Hon satte honom i fängelse. Efter 10 dagar blev grodan fri. Plötsligt blev grodan en prins igen. Flickan och prinsen gifte sig.

14 Lydia Älvan och draken Det var en gång en älva som hette Julia. Hon var väldigt snäll. En gång såg hon en drake. Han hade tandvärk. Julia tyckte synd om draken. Draken berättade att han tagit en prinsessa och låst in henne i ett torn. Julia sa att han borde skämmas över det. Draken sa att det gjorde han också. Men Julia sa att han borde släppa henne fri. Det gjorde draken. Draken flög snabbt iväg. När han kom tillbaka satt prinsessan på hans rygg. Han var lycklig men han hade fortfarande tandvärk. Julia sa flyg till tandläkaren. Julia berättade för prinsessan att draken var snäll. Prinsessan sa ”men han fångade ju mig”. Julia sa att det fanns en prins i deras stad. Prinsen och prinsessan levde lyckliga i alla sina dagar

15 Sagan om riddaren och trollkarlen
Erol Sagan om riddaren och trollkarlen Det var en gång en riddare som hade ett torn. Ibland så kommer trollkarlen. Trollkarlen attackerar tornet. Sen så vinner riddaren

16 Yassin Det var en gång en häxa. Hon hade blivit förtrollad till en anka. Hon träffade ett troll. Trollet var snällt. Men han trollade häxan tillbaka. Häxan gav guld-pengar som tack.

17 Samar Det var en gång en prinsessa som bodde i slottet. Där var en drake som blivit förtrollad till en groda. Då kom kungen och tog grodan. Han satte den i fängelset. Prinsessan behövde inta vara rädd för draken längre

18 Saron Det var en gång en prinsessa som träffade en drake.
Han ville äta upp henne. Då kom en prins som tog sitt svärd och högg huvudet av draken. Då gifte sig prinsessan med prinsen och de kysste varandra.

19 Alfiya Det var en gång en prinsessa som ville slå mot fula drakar. Hon hette Jane. En dag gick hon till skogen. I skogen fanns det ett slott. I slottet bodde en prins. När hon kom fram till prinsen sa hon att han hade en drake bakom slottet. Kan du hjälpa mig att få bort den sa prinsen. Ja sa Jane. De båda gick ut. Jane tog fram sin kristall och gjorde så att draken blev död. Prinsen gifte sig med prinsessan.

20 Moshtaba Det var en gång en riddare. Han ville gifta sig med en prinsessa. Då kom en drake och bet prinsessan. Då kom riddaren och högg av drakens huvud.

21 Sara Det var en gång en prinsessa som hade blivit fångad av en drake.
Då kom prinsen och räddade prinsessan

22 Anton Det var en gång en fattig människa. Hon hade ingen vän.
Det var en drake som ville bli hennes vän. Draken kunde hjälpa henne med allt hon ville. Han hämtade mat och guldpengar från en kista. Hon fick också ett nytt hus


Ladda ner ppt "Barnens sagor."

Liknande presentationer


Google-annonser