Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

- källförteckning och referat

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "- källförteckning och referat"— Presentationens avskrift:

1 - källförteckning och referat
Utredande text - källförteckning och referat

2 Källförteckning Skriv en källförteckning i slutet av texten. Vid flera källor så skriver du dem i bokstavsordning. Du skriver på detta sätt: En bok: (Författarens namn, utgivningsår och titel i kursiv stil). Ex. Pettersson Andreas (2012), Mitt liv på Grind. Om det är flera författare, skriv det första namnet. Internetkällor: Norrtelje tidning. Hämtat från:

3 Källförteckning Källor: Godkänt Mer än godkänt
En internetsida på aftonbladets hemsida om Andreas Isaksson. Kejsarn av Portugallien. Godkänt Källförteckning Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien. Mer än godkänt Källförteckning Aftonbladet. Hämtat från: Lagerlöf Selma (1914), Kejsarn av Portugallien.

4 Källförteckning Uppgift: Skriv en källförtecking med dessa källor:
Din Svenska Direkt-bok. Denna DN-sida: Denna Wikipedia-sida:

5 Referat Ofta skriver man referat på olika texter, t.ex. böcker och tidningar men det händer att man även refererar sporthändelser eller filmer. Återge bara det allra viktigaste. Det är inte tillåtet att lägga till något annat eller ha egna åsikter i referatet. Att kopiera, plagiera, längre formuleringar räknas som stöld och är inte tillåtet.

6 Referat Cecilia Peñja tycker att vi kan äta billigt kött och utrotningshotad fisk några få gånger eftersom det kan vara svårt att sluta med något man har gjort länge. Hon menar även att man kan ha en vegetarisk dag i veckan och avstå helt från tigerräkor och tonfisk. Om många gör dessa små förändringar så påverkar det miljön till det bättre.

7 Referat Uppgift Referera denna text.

8 Utredande text Plugga på begreppsprov. Läs boken.


Ladda ner ppt "- källförteckning och referat"

Liknande presentationer


Google-annonser