Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Innehåll Vem var Muhammad? Vad är Islam? Islams 5 grundpelare

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Innehåll Vem var Muhammad? Vad är Islam? Islams 5 grundpelare"— Presentationens avskrift:

1 Innehåll Vem var Muhammad? Vad är Islam? Islams 5 grundpelare
Islams 6 trosartiklar Från liv till död Kvinnan i islam Avslutningen

2 Session 3 Vad lärde vi oss sist?
Vad vittnas om trosbekännelsens sista och andra del? Vart föddes profeten Muhammad? Vilka profeter är hans förfäder? Genom vem fick han sin första uppenbarelse? Hur länge verkade han som profet? Vilken i ordningsföljd av profeter är Muhammad?

3 Profeten Muhammad var…
Hur var han som människa enligt muslimer? Profeten Muhammad var… Ödmjuk Barmhärtig Trogen Sanningsenlig Pålitlig Rättvis Tålmodig Stark karaktär Hög moral …den bästa människan men inte felfri.

4 Hur var han som människa enligt icke - muslimer?
Mahatma Gandhi Frihetskämpen Mahatma Gandhi har sagt: Jag ville veta det bästa hos en som idag har oinskränkt makt över miljoner människors hjärtan… jag blev mer än övertygad om att det inte var svärdet som på den tiden gjorde att islam tog plats i tillvaron. Det var den stränga enkelhet, den totala självutplåning som präglade Profeten, den samvetsgranna respekten för sina utfästelser, hans intensiva hängivenhet för sina vänner och efterföljare, hans oräddhet, hans mod, hans absoluta förtröstan på Gud och tro på sitt eget uppdrag. Dessa och inte svärdet bar allting framför sig och besegrade varje hinder. (Mahatma Gandhi i Young India om Muhammads karaktär) Författaren George Bernard Shaw sa: Jag har alltid hållit Muhammads religion högt på grund av dess fantastiska vitalitet. Den är den enda religion som förefaller äga denna assimilerande förmåga i förhållande till tillvarons i förändring stadda faser som gör den tillämplig på varje epok. Jag har studerat honom, den fantastiske mannen, och i mina ögon måste han, långt från att vara en Antikrist, kallas mänsklighetens Frälsare. Jag tror att en man som han, om han skulle leda en diktatur i den moderna världen, skulle lyckas lösa dess problem på ett sätt som skulle ge den väl behövda freden och lyckan. Jag har om Muhammads tro förutspått att den kommer att vara accepterad i morgondagens Europa som den börjar bli accepterad i dagens. (G. B. Shaw, ”The Genuine Islam”, vol. 1, nr ) George Bernard Shaw

5 FLER uttalanden… Författaren Washington Irving sa: Hans militära triumfer väckte hos honom ingen stolthet eller fåfänga, som det skulle ha gjort om de hade utförts av själviska syften. Vid den tiden då hans makt var som störst fortsatte han med samma enkelhet i sitt beteende och uppträdande som under dagarna med motgång…Han ogillade att få något ovanligt hedersamt bemötande för respekten till honom, när han gick in i ett rum. (Känd författare som föddes i New York) Doktor Annie Besant sa: Det är omöjligt för någon som studerar livet och karaktären av den store profeten av Arabien, som visste hur han lärde ut och hur han levde, att känna något annat än vördnad för den mäktiga profeten, en av de stora budbärarna av den Högste. Och trots att det jag säger till er säkert är bekant för många så känner jag själv när helst jag läser de får jag en ny slags beundran, en ny slags vördnad för den Arabiske läraren. (Engelske teosofen, filosofen och politikern, ”In The Life and Teachings of Muhammad) Washington Irving Annie Besant

6 Utsedd till den mest inflytelserika personen
- Skriven av: Michael H. Heart - "Han var den enda människan i historien som var ytterst framgångsrik både på den religiösa och sekulära nivån.” - Skriven av: Ulf Nilson William Shakespeare Isaac Newton, Karl Marx Albert Einstein Jesus Kristus etc.

7 Vad säger Jesus i filmen på arameiska som var hans språk?
Vad lämnade han efter sig? Hans uppdrag och vilja var att ge budskapet islam Koranen Hans Sunnah Jesus om den siste profeten Vad säger Jesus i filmen på arameiska som var hans språk?

8 Profeten Muhammads sista tal

9 Avslutning - Session 3

10 Session 3 SLUT!


Ladda ner ppt "Innehåll Vem var Muhammad? Vad är Islam? Islams 5 grundpelare"

Liknande presentationer


Google-annonser