Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Cecilias vecka Cecilias engagemang sträcker sig från Skaraborgarnas vardag till maktens korridorer på Helgeandsholmen. Här är ett axplock ur en vanlig.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Cecilias vecka Cecilias engagemang sträcker sig från Skaraborgarnas vardag till maktens korridorer på Helgeandsholmen. Här är ett axplock ur en vanlig."— Presentationens avskrift:

1 Cecilias vecka Cecilias engagemang sträcker sig från Skaraborgarnas vardag till maktens korridorer på Helgeandsholmen. Här är ett axplock ur en vanlig vecka. Mån kl. 06.57 Äter frukost med sönerna hemma vid köksbordet. Tar sedan stora grabben med ut till stallet för hästarnas morgonbestyr. Mån kl. 09.48 Välkomnas av vårdpersonal i Mariestad och Gullspång. Samtal om vårdens kvalitet, arbetsvillkor och patientsäkerhet. Mån kl. 12.31 Samtalar med restaurangelever på Kanalskolan i Töreboda, om jobbchanser med anledning av regeringens sänkning av restaurangmomsen Mån kl. 14.45 Alliansgårdsbesök hemma hos familjen Karlsson på Mellomgården, Götene. Tis kl. 07.21 X2000-tåget från Skövde till Stockholm. Flera kollegor sitter redan i vagnen. Tis kl. 11.00 Möte med Försvarsutskottet om bl a kärnkraftssäkerhet och soldaters villkor. Tis kl. 14.01 Moderaternas förtroenderåd, partiets ledningsorgan, sammanträder varje tisdag. Tis kl. 16.00 Moderaternas riksdagsgrupp sammanträder. Finansminister Anders Borg om ordning och reda i statens finanser. - Din Skaraborgska riksdagsledamot - Ons kl. 09.01 Tar emot gymnasieklass från Tibro. De får känna på att vara ledamot för en dag. Ons kl. 14.30 Besök av soldater från K3 Karlsborg som kommit hem från tjänstgöring i Afghanistan. Ons kl. 15.15 Besök av den polisförberedande utbildningen från Hjo folkhögskola Ons kl. 17.00 Samtal med lärare från Essunga, om modellen som har gjort kommunen till en av Sveriges bästa skolkommuner. Tor kl. 10.35 Tar emot ny gymnasieklass från Tidaholm. Tor kl. 16.00 Votering i riksdagens kammare om Cecilias motion om fler organdonatorer. Fre kl. 08.00 Samtal med förstagångsväljare på Katedralskolan i Skara. Fre förmiddag Samtal med personal på Arbetsförmedlingen i Lidköping och Grästorp om jobbchanser. Fre kl. 13.45 Företagsbesök i Falköping om järnvägens betydelse för jobben. Lördag 10.48 Skaraborgskampanj i Vara för E20 – fyrfilsväg nu! Cecilia Widegren (M)

2 Detta är Cecilia Personvald riksdagsledamot Moderaterna sedan 2002, 39 år. Försvarsutskottets vice ordförande tillika alliansgruppledare, utsedd av regeringen till Försvarsberedningens ordförande, ers. i Miljö- och Jordbruksutskottet. Cecilia är även som ledamot i Moderaternas förtroenderåd och i Vara Kommunfullmäktige. Cecilia bor i Norra Vånga, Vara, på en hästgård tillsammans med sin man och deras två söner. Cecilias fritidsintresse är natur, segling och hästar. Hon äger bl a hästarna Witesse och Mitzi. Fyra fokus i mitt arbete Skaraborg – Som representant för Skaraborg är fokus för mitt arbete att lyfta de frågor som är viktiga för Skaraborgare i deras vardag. För att vara Skaraborgs röst i riksdagen och i mina samtal med statsråden, lyssnar jag till hur Skaraborgare upplever jobbchanser, trygghet och omsorg. För mig är det viktigt att vara tillgänglig; lyssnande och varje dag jobbar för att söka förtroende. Samtal med människor i deras vardag är grunden för mitt politiska arbete. Arbete – Arbetslinjen är grunden i ett stabilt och tryggt samhälle. Fler skaraborgare ska få möjligheten till eget arbete. Fler företag måste växa fram i Skaraborg. Vi fortsätter att göra det enklare och billigare att vara företagare. Trygghet – Fortsatta satsningar för att stärka rättsväsendet och öka tryggheten för Skaraborgare. Fler poliser ökar synligheten på gator, torg och landsbygden. Patientval – Öka människors möjlighet att själva få bestämma över vården. Vård ska finansieras av samhället gemensamt, men läkare och sjuksköterskor ska sköta vårdcentralerna. Följ mitt arbete på: www.moderat.se/widegren cecilia.widegren@riksdagen.se FacebookTwitter


Ladda ner ppt "Cecilias vecka Cecilias engagemang sträcker sig från Skaraborgarnas vardag till maktens korridorer på Helgeandsholmen. Här är ett axplock ur en vanlig."

Liknande presentationer


Google-annonser