Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Befolkning. Vad är mångfald? Vi människor på jorden ser och upplever världen på olika sätt. Varför?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Befolkning. Vad är mångfald? Vi människor på jorden ser och upplever världen på olika sätt. Varför?"— Presentationens avskrift:

1 Befolkning

2 Vad är mångfald? Vi människor på jorden ser och upplever världen på olika sätt. Varför?

3 Vi ser och upplever världen på olika sätt beroende på -var i världen vi bor -hur vi har växt upp (familjeförhållanden) -vilka vanor vi har - ett lands, folks traditioner Människor har olika kulturella bakgrund. Mångfald är alla de olikheter som finns mellan människor.

4 Tät- och glesbefolkade områden Vad kan det bero på att vissa områden är mer tätbefolkade än andra? Vad kan det bero på att vissa områden är mer glesbefolkade än andra?

5 Var bor vi? En del ställen på jorden är mycket tätbefolkade. Varför? * Där finns bördig jord och klimatet är bra för odling. * Människor vill bo vid kusterna och vid vattendrag.

6 Nordöstra Nordamerika, Västeuropa och i sydöstra Asien. Mer än hälften av världens befolkning bor i Asien ex i Kina och Indien.

7 • En del ställen på jorden är mycket glesbefolkade. Varför? * hårt klimat, svårt att överleva

8 öken-, bergs- och tundra områden

9 Hur många är vi? • 1820 = I miljard människor • 2012 = 7 miljarder människor Befolkningsexplosion – snabb ökning av antalet människor * 2030 = 9 miljarder (prognos)

10 Varför ökar vissa områden snabbare och andra långsammare? Snabbare Afrika, Sydvästra Asien Kvinnor föder i genomsnitt 7 barn. Långsammare Nordamerika, Australien och Europa Det föds så få barn.


Ladda ner ppt "Befolkning. Vad är mångfald? Vi människor på jorden ser och upplever världen på olika sätt. Varför?"

Liknande presentationer


Google-annonser