Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Älskling, ska vi spela bridge eller knyppla den här terminen?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Älskling, ska vi spela bridge eller knyppla den här terminen?"— Presentationens avskrift:

1 Älskling, ska vi spela bridge eller knyppla den här terminen?
Micke Melander

2 Vad ska vi göra nu? Förutsättning Planering Genomförande Uppföljning
Utvärdering Tillbaka i ordinarie verksamhet Vad är det som avgör om du kommer att lyckas eller ej? - Trivselfaktorn avgör till 100% - för många spelar det inte så stor roll om det är bridge eller knyppling!

3 Blanda och ge När du håller på med bridgekurser, på alla dess stadier spelar det ingen roll om det är absoluta nybörjare eller landslagsspelare - SE TILL ATT HA ROLIGT!!!

4 Dödssynderna som bridgelärare!
Strunta INTE i att fika Kör INTE teoretiska genomgångar längre än 10 minuter Ställa INTE direkta frågor till enskilda elever som inte bett om att få svara

5 Väv in andra grejer! Försök hitta liknelser och paralleller till andra grejer för att lätta upp det hela – eller bryt av med något knäppt. Ex. en liten rebus: BLINDBOCK + n n n n n

6 Trivsel är A och O Se på din grupp - vad är det för människor?
Äkta partnerförmedling Söker sysselsättning Gillar att gå på kurser Dom vill fika, prata skit, ha roligt tillsammans Bridgen är inte viktig – du ska göra den viktig!!!

7 En bridgelärare är… En trivseltant/farbror Kaffekokare Psykolog
Rådgivare Lekledare Kontaktperson …. Och lär ibland ut bridge!

8 Vilka lyckas som bridgelärare?
De som skyddar sina adepter! Där resultatet inte är viktigt – lära att göra fel! Där man får gå fram i ett lugnt tempo! Där man förstår vad som händer! Där man pratar svenska och inte för mycket bridgedialekt!

9 Några trivseltips! Låt eleverna få trygghet.
Låt eleverna få skratta och ha kul. Låt eleverna få lösa problem. Sätt dem inte i en ”skyddad” verkstad! Hälsa på dem när de kommer – ta i hand! Men se till att det sker på din bekostnad! Men se till att de är skyddade! Involvera hela klubben, pro-am, mm

10 Var kommer knypplingen in i bilden?
Jo, efter att i bästa fall ha gått en termin så kanske man avslutar sin bridgekurs och börjar med detta istället! Varför? Därför vi har misslyckats att vara tillräckligt trevliga oftast. Eller så hade vi ett ”mission impossible”! Är vi medvetna om detta räddar vi många kvar i vår sport!

11 Lycka till i framtiden! Tack för att jag fick komma hit!
Micke Melander,


Ladda ner ppt "Älskling, ska vi spela bridge eller knyppla den här terminen?"

Liknande presentationer


Google-annonser