Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Jag ser dig – jag ser dig inte! Om hat.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Jag ser dig – jag ser dig inte! Om hat."— Presentationens avskrift:

1 Jag ser dig – jag ser dig inte! Om hat.
Övning Tid: 20 minuter

2 Syfte med övningen Det är skillnad på hur vi kommunicerar med varandra online och offline. Online tenderar vi att uttala oss på ett mer direkt och extremt sätt än när vi möts offline. En orsak kan vara att vi inte ser varandra och att responsen vi därför får ser annorlunda ut.

3 Fundera enskilt Fundera på något eller någon du tycker väldigt mycket om. Tänk dig att du ska berätta om detta för någon. Förbered dig genom att skriva ner stödord. Det ska ta ungefär en minut att berätta.

4 Arbeta i par Ni ska nu berätta om det ni förberedde ovan för varandra. Detta ska ske i två olika varianter: I den första varianten ska ni inte se ansiktet på den ni berättar för. Den personen ska också vara helt tyst. I den andra varianten sitter ni mitt emot varandra så att ni har ögonkontakt. Även i denna variant ska mottagaren vara tyst.

5 Arbeta i par Reflektera kring om det var några skillnader mellan de två olika varianterna och vad de i så fall bestod av. En förklaring till att vi är mer uttrycksfulla och kanske mer extrema på nätet kan enligt psykologin vara att kommunikationen där är asynkron Undersök vad det betyder och reflektera kring om det kan vara en orsak till kränkningar på nätet.

6 Diskutera i helgrupp Dela med er av vad ni kom fram till i paren.
Det finns ju inte bara hat på nätet utan också kärlek. På vilket sätt har internet påverkat vårt beteende när det gäller att säga bra saker till varandra, att uttrycka kärlek?


Ladda ner ppt "Jag ser dig – jag ser dig inte! Om hat."

Liknande presentationer


Google-annonser