Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn att.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn att."— Presentationens avskrift:

1 Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn att skapa goda relationer? Hur kan förskolan och föräldrar tillsammans förebygga kränkningar, trakasserier och mobbning?

2 ”Jag och mitt barn” Det här gör min son/dotter glad Vinster med att vi föräldrar lär känna varandra En sak jag tycker om att göra med mitt/mina barn Det bästa med att vara förälder

3 Vad är vänskap? Behöver vi vänner? Varför? Ser behovet av vänner olika ut för vuxna och barn? I barns olika åldrar? Kan en vuxen vara ett barns vän?

4 ”Ja, Nej, Kanske…”

5

6 Hur kan vi främja ett gott klimat på förskolan? Vad krävs för att era barn ska få goda relationer med andra (barn?/vuxna?)? Kan föräldrar ha något inflytande över stämningen i barngruppen/på förskolan?

7 Att fundera över… Finns det något särskilt att ta med sig från denna träff? Lärdomar, tankar? Hur kan jag stötta mitt eget barn kring vänskap och relationer? Kan jag som förälder bidra till ett positivt klimat på förskolan/avdelningen? I så fall hur?

8 Föräldrastöd Östersund 076-106 10 63 www.ostersund.se/foraldrastod


Ladda ner ppt "Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn att."

Liknande presentationer


Google-annonser