Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Motiverande Intervju är en terapeutstyrd,målinriktad,klientcentrerad,rådgivningsstil som har som mål att hjälpa klienter att utforska och lösa ambivalens.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Motiverande Intervju är en terapeutstyrd,målinriktad,klientcentrerad,rådgivningsstil som har som mål att hjälpa klienter att utforska och lösa ambivalens."— Presentationens avskrift:

1 Motiverande Intervju är en terapeutstyrd,målinriktad,klientcentrerad,rådgivningsstil som har som mål att hjälpa klienter att utforska och lösa ambivalens i förhållande till en förändring. som har som mål att hjälpa klienter att utforska och lösa ambivalens i förhållande till en förändring.

2 Sören Kierkegaard Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just där. Den som inte kan det, lurar sig själv När hon tror att hon kan hjälpa andra

3 Motivation JUST NU ! MOTIVATIONSNIVÅ – ”VAR?” TILL VAD?

4 En god lyssnare…………….? TTTTar inte parti PPPPratar inte så mycket SSSStäller inte så många frågor GGGGer inte råd VVVVarnar inte VVVVisar empati

5 Kommunikation Vad jag menar Vad jag säger Vad du tror jag menar Vad du hör

6 Motivationscirkeln För- begrundande Begrundande Förberedelse Handling Bibehållande Återfall

7 Reflektivt lyssnande  En bekräftelse att budskapet har gått fram/ att man har blivit förstådd  Bekräftelsen stimulerar en utforskning av ämnet  Behandlaren förmedlar respekt  Vidmakthållande av patientens/klientens ansvar  Ett mjukt men kraftfullt sätt att styra samtalet mot förändring

8 Bekräftelse  ”Det är ett bra förslag!”  ”Tack för att Du kom”  ”Jag uppskattar att Du berättar det här för mig.”

9 Stötta kompetenskänsla  Tilltro till egen förmåga – ”self-efficacy”  Att stärka klientens faktiska kompetens  Mobilisering av klientens egna resurser  Experiment i stället för misslyckanden  Framgång föder framgång!

10 Bekräftelse  Den ’gulliga’ patienten  Den ’ogulliga’ patienten

11 Steve Wicks Epost: beacon.stockholm@telia.com Hemsida: www.beaconstockholm.com

12 Michelangelos David

13 Motivationscirkeln För- begrundande Begrundande Förberedelse Handling Bibehållande Återfall

14 Omotiverade klienter existerar ej!!!!!!


Ladda ner ppt "Motiverande Intervju är en terapeutstyrd,målinriktad,klientcentrerad,rådgivningsstil som har som mål att hjälpa klienter att utforska och lösa ambivalens."

Liknande presentationer


Google-annonser