Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SKRIVA TEXTER Vad är uppgiften? Berätta om det inte något annat! Skriv mycket! Bättre med lång text och fel än lite och rätt. Några exempel på bisatser.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SKRIVA TEXTER Vad är uppgiften? Berätta om det inte något annat! Skriv mycket! Bättre med lång text och fel än lite och rätt. Några exempel på bisatser."— Presentationens avskrift:

1 SKRIVA TEXTER Vad är uppgiften? Berätta om det inte något annat! Skriv mycket! Bättre med lång text och fel än lite och rätt. Några exempel på bisatser. Grammatik är viktigt men innehållet är viktigare. Använd gärna beskrivande ord (ofta adjektiv och adverb). Vid längre texter använd styckeindelning. Egennamn alltid stor bokstav. Exempel: Hon kommer från A leppo i S yrien. Variera början av meningarna så det inte bara blir exempelvis Han bla bla. Han är bla bla osv Absolut förbjudet på C kursen att glömma interpunktion. (Punkt och stor bokstav).

2 TIPS Skriv så mycket du kan! Använd gärna bisatser för att få ett fylligare innehåll. Fundera på verben. När skriver du i presens och i preteritum eller perfekt? Dela in texten i lämpliga stycken. Glöm inte rubrik!

3 BERÄTTANDE OCH BESKRIVANDE TEXT Berättande och beskrivande texter handlar om saker vi upplevt, läst eller sådant vi hittat på. Det kan vara något du skriver om: En vän En helg En resa Ett barndomsminne Något från din vardag

4 BERÄTTANDE OCH BESKRIVANDE TEXT

5 PERSONLIGT BREV

6 FORMELLA TEXTER Formella texter är texter som du skriver till myndigheter, tidningar eller företag. De som ska läsa din text är personer som du inte känner bra! De texterna är inte personliga på samma sätt. Inledningen (Början) och avslutningen (Slutet) skiljer sig alltid från formella brev.

7 FORMELLT BREV TILL MYNDIGHET

8 FORMELLT BREV TILL FÖRETAG


Ladda ner ppt "SKRIVA TEXTER Vad är uppgiften? Berätta om det inte något annat! Skriv mycket! Bättre med lång text och fel än lite och rätt. Några exempel på bisatser."

Liknande presentationer


Google-annonser