Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

DCV Idéskiss Design Jag tror att jag ska ha en mörk och stilren design på mitt DCV. Det ska finnas dynamisk funktionalitet där designen byts utan att sidan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "DCV Idéskiss Design Jag tror att jag ska ha en mörk och stilren design på mitt DCV. Det ska finnas dynamisk funktionalitet där designen byts utan att sidan."— Presentationens avskrift:

1 DCV Idéskiss Design Jag tror att jag ska ha en mörk och stilren design på mitt DCV. Det ska finnas dynamisk funktionalitet där designen byts utan att sidan laddas om. Kommer fokusera mycket på att få backend att fungera till en början. Slutgiltig design/tema kommer att fastställas senare. Innehåll Sidor Innehållet kommer mest handla om mig, det jag är intresserad av, det jag presterat akademiskt, mina projekt och arbetslivserfarenhet. De sidor jag hade tänkt ha med är ”om mig”, ”mina projekt”, ”specifika projekt”, ”utbildningar”, ”blogg”, ”specifik blogg” och ”formell CV

2 Lite generella saker: Varje sida kommer att innehålla samma navigationsbar. Har även tänkt att en högerspalt som ska vara med på varje sida där länkar till de tio senaste inläggen ska visas. Kanske kommer på att lägga till fler block med intressanta länkar om följer med varje sida. Tanken är att man ska logga in för att kunna kommentera. Antigen en egen inloggningfunktion med registrering eller försöka lära mig facebook/twitter/google api och använda deras inloggningsfunktion. Man ska kunna kommentera en kommentar. DCV Idéskiss

3 Första sidan: Design - Hade tänkt mig en relativt stor bild med citat som inspirerar mig. Kanske bildspel. Under det så hittar man mina sex senaste inlägg där de är fördelade i två block med tre inlägg vardera. Innehåll – Inte så mycket text förutom utdrag från senaste inlägg. Stor bild i mitten. Funktionalitet – Varje inlägg ska innehålla en länk som navigerar besökaren till bloggposten.

4 DCV Idéskiss Mina projekt: Innehåll - Presentera mina projekt på ett strukturerat sätt. Kort beskrivning med tillhörande bild. Funktionalitet - Man kommer att kunna trycka på varje rubrik som kommer navigera besökaren till projektet. Design – Designen kommer inte att skilja sig så mycket från andra sidor. Varje projekt kommer att få sin egen ”rad” och läggas ovanpå varandra. Kommer ha samma tema som resten av hemsidan.

5 DCV Idéskiss Specifika projekt: Innehåll – Text som beskriver ett av mina pågående eller klara projekt mer djupgående med antingen bilder på kod eller länkar till kod samt länk till projektet (om det är klart). Funktionalitet – Man ska kunna kommentera projektet. Design – Simpel design som inte skiljer sig mycket åt från resten av hemsidan. Strukturerad text med bilder.

6 DCV Idéskiss Utbildningar: Dropdown meny i navigationsbaren. Innehåller länkar till sidor för de utbildningar jag läst/läser Innehåll – Texten ska beskriva innehållet i utbildningen samt mina egna tankar om den. Funktionalitet – Länkar till skolan eller specifika kurser. Design – Jag hade tänkt att fördela sidan så att jag börjar med en generell beskrivning på utbildningen och under det hamnar de enskilda kurserna.

7 DCV Idéskiss Blogg Innehåll – Sidan ska innehålla textutdrag av de fem senaste inläggen. Titeln för varje inlägg kommer fungera som länk. Datum och tidpunkt för publicering samt antal kommentarer kommer också att visas Funktionalitet – Om du är inloggad som admin kommer du kunna skapa nya inlägg som kommer att läggas till i listan av inlägg dynamiskt samtidigt som formen för inlägg nollställs. Design – Som admin kommer du se en ”panel” som du med texten ”new post” som man kommer kunna klicka på och en gömd form kommer att visas. Under det kommer de fem senaste inläggen att visas i varsin block.

8 DCV Idéskiss Specifik blogg Innehåll – Sidan kommer att innehålla en specifik blogg och kommentarer. Kommer kanske innehålla bilder. Funktionalitet - Om man är inloggad kommer man att kunna kommentera bloggen eller andra kommentarer. Externa länkar kan förekomma i bloggen. Design – Sidan kommer att fördelas så att man ser bloggen först. Om man är inloggad ser man en länk under bloggen som vid klick visar en gömd form. Under den länken hittar man redan gjorde kommentarer.

9 DCV Idéskiss Formell CV Innehåll – Sidan kommer att innehålla ett formellt CV. Funktionalitet – CV kommer att innehålla relevanta länkar. Design – CV kommer att placeras i en ända stor stylad div.

10 DCV Idéskiss Målgrupp – Sidan kommer att rikta sig mot potentiella arbetsgivare/uppdragsgivare. Tror att en stilren design i kombination med välstrukturerat innehåll kommer att tilltala de. Folk som funderar på att läsa de utbildningar jag läst kan hitta information om kurser på min sida.

11 DCV Idéskiss Dependecies – Kommer använda mig av jQuery som är ett javascript bibliotek. Kommer bland annat använda det för att kommunicera med servern, gömma/visa element m.m. Kommer använda mig av Twitter Bootstrap för layout/design. Förutom det så har vi MySQL som relationell databas system, PHP, CSS, HTML.

12 DCV Idéskiss


Ladda ner ppt "DCV Idéskiss Design Jag tror att jag ska ha en mörk och stilren design på mitt DCV. Det ska finnas dynamisk funktionalitet där designen byts utan att sidan."

Liknande presentationer


Google-annonser