Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Olycksfall och skador. Undvika skador Det är viktigt att värma upp före isträning för att undvika skador. Det är även viktigt att jogga ned sig och stretcha.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Olycksfall och skador. Undvika skador Det är viktigt att värma upp före isträning för att undvika skador. Det är även viktigt att jogga ned sig och stretcha."— Presentationens avskrift:

1 Olycksfall och skador

2 Undvika skador Det är viktigt att värma upp före isträning för att undvika skador. Det är även viktigt att jogga ned sig och stretcha efter avslutat ispass. Det är viktigt att varje åkare bygger upp ett eget kit av material för att förebygga samt ta hand om skador som uppstått. I VKK´s sjukvårdsväska finns det material för första hjälpen. Det skall bara användas när något är akut.

3 Tryck av skridskor Skavsår måste genast tas om hand när de uppstår. Sätt på skavsårsplåster och avlasta såret med skumgummi med hål i mitten. Ibland kan det fungera med s.k. liktornsringar. Tryckskador på knölar måste genast tryckavlastas. Det kan man göra genom att använda s.k. Bunga Pads och silikonplattor. Det kan också fungera med skumgummi. Här måste man prova sig fram. Ibland behöver skridskorna tryckas ut hos skomakare.

4 Stukningar Skadad kroppsdel kan kylas med is och hålls i högt läge. Linda ett bandage ganska hårt runt den skadade kroppsdelen för att undvika alltför mycket svullnad.

5 Vid allvarlig skada/olycksfall Om olyckan är framme och åkaren blir medvetslös skall man ringa 112 och kalla på ambulans. Åkaren skall ligga i sidoläge med varmt på sig. Kontrollera att åkaren andas och har puls. Sitt hos åkaren tills hjälp kommer. Kontakta även föräldrar.

6 Vid lättare olycksfall/skada Hjälp åkaren och kontakta föräldrar, berätta var åkaren är skadad. Använd material ur sjukvårdsväskan som alltid finns i åkarförrådet eller åkarens eget. Viktigt att material återinförskaffas som tagits ur sjukvårdsväskan.


Ladda ner ppt "Olycksfall och skador. Undvika skador Det är viktigt att värma upp före isträning för att undvika skador. Det är även viktigt att jogga ned sig och stretcha."

Liknande presentationer


Google-annonser