Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

UPK-systemet Vägen från elev till ridinstruktör. Elev Eleven börjar rida på ridskolan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "UPK-systemet Vägen från elev till ridinstruktör. Elev Eleven börjar rida på ridskolan."— Presentationens avskrift:

1 UPK-systemet Vägen från elev till ridinstruktör

2 Elev Eleven börjar rida på ridskolan

3 Skötare Skötare – aktiv elev, här flera dagar per vecka, hjälper till i ”bakgrunden”

4 Träningselev Träningselev – äldre skötare, finns till hands vid lektionsbyten, håller teorikurser för de yngre eleverna, nya elever, sommarjobbar, hjälper till att rida nyanlända hästar vid behov, funktionärer vid tävlingar, föregår med gott exempel i stallet

5 Stallvärdinnor Stallvärdinna- se träningselev, håller även koll på närvaron på skötarna= aktivitetsbidrag, håller snyggt i stallet, finns till hands och svarar på frågor i stallet när vi som jobbar har lektion

6 Sommarjobba Sommarjobb – träningseleverna sommarjobbar hos oss under sommaren. Detta gör att ordinarie personal får bra hjälp vid in/utsläpp, skura stall, ridläger mm. Träningseleverna lär sig också jobbet och kan efter ett par år gå in som vikarier/ordinarie personal vid behov.

7 Ungdomssektionen Ungdomssektion – håller i klubbtävlingar, 12 st per år, anordnar rykttävlingar, skötarkvällar, halloweenkväll mm. Pengarna de drar in används till hindermaterial, täcken, hjälpmar, tidtagarutrusning mm

8 Tävlingar Tävling - träningseleverna får även möjlighet att tävla ridskolans hästar när vi som jobbar finner det lämpligt. Tävlingsverksamheten får dock inte inkräkta på ordinarie verksamhet och tjejerna vet att en tävlingsdag kan bli inställd pga många konvalescenter etc. Till största del så får de åka på tävlingar på söndagar, endast i undantagsfall på lördagar och då enbart om det är lagtävlan.

9 Detta gör att vi får många tjejer att stanna kvar i vår verksamhet och hjälpa till. I och med att vi behåller dessa duktiga tjejer så får vi välutbildade hästar som fungerar väl i verksamheten även med mindre rutinerade elever vilket gör att våra övriga elever känner sig trygga och stannar kvar. Samt att vi som jobbar får stor hjälp under lektionstid av dessa tjejer, i första hand i stallet vid lektionsbyten, teori, svara på frågor mm. Det är också träningselevernas föräldrar som till stor del ingår i tävlingssektionen och styrelsen och bidrar till att dessa fungerar så pass bra.

10 Skulle vi inte erbjuda möjligheten till tävling skulle vi inte ha den verksamhet vi har idag med träningselever, Ungdomssektion, klubbtävlingar mm och utan dessa tjejer skulle vi inte ha den ovärderliga hjälpen i stallet på kvällarna när de yngre eleverna är på plats, Vi skulle inte ha lika välridna hästar vilket skulle göra att kvaliteten skulle sjunka och övriga elever inte skulle vara lika nöjda med hästmaterialet som de är i dag.

11 Förberedande Instruktörskurs För de träningselever som ev vill gå vidare som instruktörer. Ca 1 träff per månad + lov under ca 2 år där vi går igenom undervisningsmetodik, löshoppning, longering, hästkunskap, sårvård, exteriörbedömning mm.

12 Instruktör på UPK Instruktörer – av ovanstående så skickas ca 2 st per år på ridledarutbilding, dessa är mycket väl förberedda efter att ha gått igenom ovanstående system vilket visar sig år efter år då vi får mycket goda resultat på våra deltgare, fina vitsord från kursledarna samt att de gör att mycket bra jobb då de får börja ha egna lektioner.

13 Behöver du nya idéer? Köp boken Tio i manegen Boken innehåller 168 sidor med ridövningar för både dressyr- och hopplektion. Alla övningar är speciellt anpassade för att passa när man håller lektion i grupp, till exempel på ridskolan. Vid varje övning finns en utförlig beskrivning för lätt, medel och avancerad nivå, detta gör att du lätt kan anpassa övningarna efter just din grupp. Naturligtvis passar övningarna utmärkt även för den enskilda ryttaren som vill ha idéer inför dagens ridpass. Besök vår hemsida: http://www.ulga.weebly.com/


Ladda ner ppt "UPK-systemet Vägen från elev till ridinstruktör. Elev Eleven börjar rida på ridskolan."

Liknande presentationer


Google-annonser