Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten."— Presentationens avskrift:

1 V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen

2 V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten av klubben och även ha egna aktiviteter. Ungdomssektionen har egen ekonomi. Det betyder att de pengar vi samlar in på aktiviteter eller de bidrag vi får från tex. SISU går till oss ungdomar i klubben. Vi får själva bestämma vad vi vill lägga pengarna på. Ungdomssektionen kan tex. jobba med projekt för att skapa en bra sammanhållning i klubben/stallet.

3 V ARFÖR För att skapa en god kontakt och en bra klubbkänsla bland föreningens yngre medlemmar, under 26 år. För att vi ungdomar ska kunna påverka klubben, både föreningsverksamheten och de demokratiska besluten. För att vi ska främja utbildning och aktiviteter som ger våra ungdomar ett bra hästkunnande.

4 H UR Det behövs en styrelse. En styrelse består utav: Ordförande – ser helheten och är den som leder och driver framåt. Vice ordförande – fungerar som ett stöd för ordförande och träder in som ersättare om ordförande inte kan närvara. Sekreterare –har koll på vilka frågor som ska beslutas och vad som har beslutats. Du är också den som sammanfattar möten och beslut på papper, att skriva protokoll. Kassören – har som uppgift att hålla koll på US kassa, det vill säga pengarna. Kassören ska kunna rapportera om vilka pengar som betalas ut eller kommer in och vad som finns kvar i kassan. Övriga ledamöter är med på möten och hjälper till med olika uppgifter. Hur ofta man har möten är beroende på hur många aktiviteter man har planerat in.

5 H UR Förutom en styrelse så krävs det engagerade medlemmar. Inte bara att hjälpa till att planera och utföra aktiviteterna utan även att man deltar på de aktiviteter som vi anordnar. Det går inte att man bara stå och titta på, man måste bidra med något och vara aktiva!

6 V ERKSAMHET Utdrag från Ridsportförbundet: § 2 Verksamhet Ungdomssektionen skall arbeta för att: Bedriva en aktiv och utvecklande verksamhet inom föreningen där alla ungdomars hästintresse tillgodoses. Ge medlemmarna möjlighet till utbildningar, med och utan häst/ponny för att öka kunskapen om, och känslan för hästen/ponnyn. Utbilda yngre medlemmar i föreningskunskap och demokratifrågor för att motivera dem att ta ansvar för ungdomsfrågor i föreningen.

7 F ÖRSLAG PÅ AKTIVITETER Kunskaps cupen Ridklubben Uddens meeting Sommar-13 Mentalträning Träning för ryttaren Shoppingtur till Sharpman KM i hoppning och dressyr

8 F RÅGOR OCH FUNDERINGAR Har du några idéer eller förslag på aktiviteter? Eller vill du vara med i Vretas ungdomssektion?


Ladda ner ppt "V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten."

Liknande presentationer


Google-annonser