Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

BILBARNSTOL FÖR ALFABÅR.. Stol 9- 18 kg. Stol 2,5- 10 kg.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "BILBARNSTOL FÖR ALFABÅR.. Stol 9- 18 kg. Stol 2,5- 10 kg."— Presentationens avskrift:

1 BILBARNSTOL FÖR ALFABÅR.

2 Stol 9- 18 kg. Stol 2,5- 10 kg.

3 BÅRSLÄDAR I FORDON. I fordon 9110 och 9150 samt 9130, 9140 och 9160 finns det 10G bårsläde. I fordon 9120, 9170 och 9180 finns det 20G bårsläde.

4 BÅRSTATUS VINDEN AVD 12. På vinden finns det två alfabårar av gamla typen (10G). Det finns två stora resp. en liten barnstol att använda. På den ena alfabåren är det ett permanent barnstolsfäste som är märkt (EJ FLYTTBART) det skall aldrig avlägsnas från båren. På detta fäste kan givetvis vilken barnstol som helst användas. Från den andra båren kan man flytta barnstolsfästet märkt (FLYTTBART) till en bår av nya typen (20G). På vinden innanför första dörren till höger finns ljusström- brytare till ljuset där bårarna står.

5 Barnstolsfästet (nr 1) till gamla typen av alfabåren (10G) är fast monterat och är märkt (EJ FLYTTBART). Detta barnstolsfästet skall aldrig plockas bort. BARNSTOLSFÄSTET. Barnstolsfästet (nr 2) på gamla typen av alfabår är märkt (FLYTTBART). Det kan fästas på alfabår (20G) och placeras så att ryggdelen ligger mot bårens ryggplatta. Bottenplattan skall ligga plant mot sittdelen på alfabåren.

6 För att kunna flytta barnstolen mellan olika barnstolsfästen måste man dra in låset för att lossgöra piggarna på sidan av barnstolen. Dra nu barnstolen rakt upp ur skårorna på barnstolsfästet. BORTMONTERING AV BARNSTOL. Låsen på de båda barnstolarna sett från undersidan.

7 BORTMONTERING AV BARNSTOLSFÄSTET PÅ ALFABÅREN. Barnstolsfästet (nr 2) frigöres genom att ”lyfta” det grå handtaget uppåt så att det gröna låset synes i rutan bredvid handtaget. Dra nu barnstolsfästet bakåt så att de svarta fästena släpper runt alfabårens öglor. Nu är det fritt att flytta barnstolsfästet till (20G) båren och fästa fast det enligt rutin.

8 Fäst barnstolsfästet på båren (20G). OBS, öglorna på bårens knäled måste vridas så att de pekar uppåt. Skjut in de svarta fästena i öglorna. Ta bårens eget lår bälte runt barnstolsfästet och fixera fast. Använd två spännband runt ryggdelen på båren. RUTIN FASTSÄTTNING.

9 Piggarna på sidan av barnstolen sedda från ryggsidan av barnstolen. Fäst först piggarna på sidan av barn- stolen i barnstolsfästet genom att låta dom glida ner i de avsedda skårorna på barnstolsfästet. Skårorna på barnstolsfästet.

10 När barnstolen sitter i skårorna, tryck försiktigt barn- stolen framåt tills den snäpper fast i det främre låset. Kontrollera och eventuellt justera bältesspännet i sidled så att det inte tar emot vid fast- sättningen av barnstolen.

11 INSTÄLLNINGSMÖJLIGHETER. På den större barnstolen 9-18 kg kan man ändra vinkeln på barnstolen för att barnet skall få så bekväm position som möjligt. Detta görs genom att föra spaken bakåt eller framåt. FOTSTÖD. Man kan justera fotstödet på barnstolsfästet genom att trycka in låsknappen.

12 Justera bälteslängden genom att dra i ”flärpen” uppåt tills man känner ett litet knäpp och dra ut bältet till önskad längd. Placera barnet i stolen och justera bältet så att det sitter tillräckligt stramt med bältesremmen. JUSTERING AV SÄKERHETSBÄLTE. Vid transport, tänk på att polstra kring barnet med små handdukar så att barnet sitter fixerat i stolen, särskilt huvudet är viktigt.

13 Ambulanssjukvården Karlstad. Kontaktpersoner: Roland Andersson Roland Karlsson Version: 2 Reviderad. 20140301. Gäller t.o.m. 20160612.


Ladda ner ppt "BILBARNSTOL FÖR ALFABÅR.. Stol 9- 18 kg. Stol 2,5- 10 kg."

Liknande presentationer


Google-annonser