Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VAD ÄR EN TALANG OCH VILKA ÄR TALANGER?. Fotbollsspelare som visar vilja och glöd för att utveckla sina fotbollsfärdigheter är de spelare som kommer nå.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VAD ÄR EN TALANG OCH VILKA ÄR TALANGER?. Fotbollsspelare som visar vilja och glöd för att utveckla sina fotbollsfärdigheter är de spelare som kommer nå."— Presentationens avskrift:

1 VAD ÄR EN TALANG OCH VILKA ÄR TALANGER?

2 Fotbollsspelare som visar vilja och glöd för att utveckla sina fotbollsfärdigheter är de spelare som kommer nå längst i sin utveckling. - Det är därför dessa spelare som vi i 1:a hand ska leta efter. ”Det är lätt att se vem som är bäst, svårare att se vem som kan bli bäst.” ”Se spelaren för den han eller hon kan bli.”

3 Fotbollsfärdigheter som vi söker hos unga spelare Spelförståelse/ speluppfattning Teknik Fotbollsfysik Karaktär/Psykologi Fotbollsspelare behöver utveckla samtliga färdigheter, därför är det viktigt att vi ser dessa delar i en samverkan till en helhet för att kunna utveckla fotbollspelare på bästa sätt.

4 Spelförståelse/speluppfattning Vi söker spelare som: Tänker fotboll på ett kreativt sätt där spelaren har förmågan att välja rätt beslut under pågående spel – speluppfattning. Utan boll skapar förutsättningar för bollhållare och andra medspelare – vara spelbar. Har bra försvarsegenskaper t ex har förmågan att placera sig på rätt ställe i försvarsspelet.

5 För en fotbollsspelare räcker det inte bara att veta hur man ska utföra olika tekniska moment med bollen. En fotbollsspelare måste även veta varför, när och var man ska spela bollen, d v s ha en bild av spelets idé kopplat till anfalls- och försvarsspelets grundförutsättningar – spelförståelse.

6 Teknik Vi söker spelare som: Funktionellt behärskar olika tekniska moment som uppstår i matchen. Ex. mottagning- passning-vändning- skott-nick-finta-dribbla. Tack vare sin teknik klarar av att ”slå ut” en motståndare i 1 mot 1 situationer.

7 Fotbollsfysik Vi söker spelare som: Har fotbollssnabbhet, d v s är snabb med och till boll. I match är det start och stopp samt förflyttningar i sidled som gäller. Orkar genomföra matchen – kondition. Klarar närkampsspelet – styrka och mod. ” Att spela fotboll ger muskler för fotboll.”

8 Karaktär/Psykologi Vi söker spelare som: Vågar ta initiativ d.v.s tävlingsmänniskor. Tror på sig själva utan att vara egoistiska, d.v.s. har självförtroende. Tar ansvar och ger sitt bästa i match och träning för att laget ska lyckas. Har ett bra uppträdande på och utanför planen. Har förmåga att vara kreativa. Är positiv, lojal och samarbetsvillig. Har viljan – viljan att träna, att offra sig, att vinna. ” Det viktigaste är inte att vinna utan att bli bättre – först då kan vi VINNA!”

9 Vad kännetecknar en vinnare ?

10 VINNARE / FÖRLORARE Tar ansvarSkyller på andra Är positiv till andraSer ner på andra KämparFlyr VillMåste VågarRädd för att försöka Ser möjligheterFokuserar på problem

11 Hur kan du som föreningstränare, zonledare, DFK påverka spelarens? Teknik Spelförståelse Speluppfattning Fysik Karaktär/Psykologi

12 NÄR EN TRÄNARE ELLER LEDARE BLIR FÖR RESULTATFIXERAD MED UNGA SPELARE KAN UTVECKLINGEN BLI HÄMMAD ELLER HELT UTEBLI!! Det gäller att föreningar, distrikt och landslag sätter spelaren i centrum


Ladda ner ppt "VAD ÄR EN TALANG OCH VILKA ÄR TALANGER?. Fotbollsspelare som visar vilja och glöd för att utveckla sina fotbollsfärdigheter är de spelare som kommer nå."

Liknande presentationer


Google-annonser