Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Holi (Hinduism) FÄRGFESTIVALEN  Holi (Färgfestivalen) är en hinduistisk vårfest.  Det håller på i två dagar i mars månad.  Holi är en religiös högtid.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Holi (Hinduism) FÄRGFESTIVALEN  Holi (Färgfestivalen) är en hinduistisk vårfest.  Det håller på i två dagar i mars månad.  Holi är en religiös högtid."— Presentationens avskrift:

1

2 Holi (Hinduism) FÄRGFESTIVALEN

3  Holi (Färgfestivalen) är en hinduistisk vårfest.  Det håller på i två dagar i mars månad.  Holi är en religiös högtid för att man ber till gudinnan Holika.  Holika dog i en eld och man tillber henne när man vill ha framgång och lycka. Man firar Holi med en massa färger för att vintern är slut och våren är tillbaka.

4 Holi håller på i två dagar i mars. Den fösta dagen i Holi firas med en vårbrasa som symboliserar brännandet av Holika. Den andra dagen i Holi benämns Rangapanchami, och högtidlighålls genom att människorna skvätter färg på alla de möter. Färgerna påminner lite om den kristna påsken. Vi har många olika förger på fjädrarna under påsken.

5 Bilder: http://theworld.spotlife.se/category/indien/ http://theworld.spotlife.se/category/indien/ http://walkerr.blogg.se/2014/june/holi-festival- 2.html https://annikaekstrom.wordpress.com/2014/03/ 29/mer-farg-at-folket/ Källor: https://sv.wikipedia.org/wiki/Holi http://www.ur.se/mb/pdf/handledningar/11 223_Varldens_25_Holi.pdf http://www.indien.nu/allt_om_indien/hogtid er/Holi http://onceinalifetime.se/indien-2012/


Ladda ner ppt "Holi (Hinduism) FÄRGFESTIVALEN  Holi (Färgfestivalen) är en hinduistisk vårfest.  Det håller på i två dagar i mars månad.  Holi är en religiös högtid."

Liknande presentationer


Google-annonser