Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

HINDUISMEN. HISTORIA OM HINUISMEN Förut i tiden så kallades hinduismen Santana dharma betyder den den eviga lagen. Och denna religion skapades 4000 år.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "HINDUISMEN. HISTORIA OM HINUISMEN Förut i tiden så kallades hinduismen Santana dharma betyder den den eviga lagen. Och denna religion skapades 4000 år."— Presentationens avskrift:

1 HINDUISMEN

2 HISTORIA OM HINUISMEN Förut i tiden så kallades hinduismen Santana dharma betyder den den eviga lagen. Och denna religion skapades 4000 år sedan. Och den började i Indien runt floden Indus i norra Indien. Och det finns drygt 1 milljard hinduer i indien idag. Men vi kallar hinduismen bara för att när britterna invaderade Indien så kallade dom deras religion det. Och hinduerna har deras böcker som kallas veda som går tillbaka 3500 år strax innan vår tidsberäkning började.

3 DERAS TRO  Det som är mitten av deras religeon är som alla hinduer tror på är återfödelsen karman kastsystemet och såklart gudarna.  Deras gudar som är viktigast är dom här tre brahma, vishnu, shiva, brahma är skaparen den som skapade gjorden och allt liv på jorden och vishnu är den som håller på med ordningen och håller allt onda borta.  Och shiva är ett föredöme för asketerna och självplågorna som menas med att man inte får några bekvämligheter bara hårt arbete.  Deras heliga djur är Kon den är helig för att kossan är en helig symbol som symboliserar moderlighet och ömhet.

4 HUR DOM VISAR SIN KÄRLEK TILL GUDARNA. OCH HÖGTIDER  Dom flesta i denna relegion visar sin kärlek till gudarna genom att dansa deras danser.  Diwali är ljusets festival då dom tänder lampor/lyktor över hela världen och diwali betyder raden av lamporna.  Holi är en vårens fest för alla hinduismer och det firas i två dagar tid första dagen så firas det med en brasa och den andra dagen så firas det med att man ska kasta färg på varenda människa dom möter när dom går omkring på stan.

5 BILD KÄLLOR  https://en.wikipedia.org/wiki/Holi https://en.wikipedia.org/wiki/Holi


Ladda ner ppt "HINDUISMEN. HISTORIA OM HINUISMEN Förut i tiden så kallades hinduismen Santana dharma betyder den den eviga lagen. Och denna religion skapades 4000 år."

Liknande presentationer


Google-annonser