Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lions internationella ungdomsläger Vill Du åka på ungdomsläger till Europa?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lions internationella ungdomsläger Vill Du åka på ungdomsläger till Europa?"— Presentationens avskrift:

1 Lions internationella ungdomsläger Vill Du åka på ungdomsläger till Europa?

2 Lions internationella ungdomsläger

3 Vad är internationella ungdomsläger? Lions i många länder arrangerar läger för att ge ungdomar från olika länder tillfälle att träffas under vänskapliga former. Utbytet, som erbjuder kulturella program, men även sport och idrott, varar två - tre veckor och inkluderar vistelse i värdfamilj en vecka omedelbart före eller efter lägret. Vistelse hos värdfamilj och läger är helt fritt från kostnad för deltagarna utom för personliga utgifter som till exempel telefonsamtal hem och souvenirer.

4 Lions internationella ungdomsläger bilder från Malaga 2008

5 Lions internationella ungdomsläger bilder från Turkiet 2011

6 Vad är Lions …. Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1,4 miljoner medlemmar. Lions är en politiskt och religiöst obunden organisation Vi engagerar oss ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en bättre värld att leva i. Lions förbättrar livskvaliteten för människor lokalt, nationellt och internationellt. Hjälpen sker från människa till människa och styrs av lokala behov, Lions finns i 200 länder.

7 ….och varför gör vi detta? “Att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk.” Så lyder Lions första syfte. När skapas en anda av samförstånd? Jo, när människor träffas – så klart – och upptäcker att det är mer som för oss samman som människor än som skiljer oss åt på grund av olika kulturer och sedvänjor. Detta är grunden till Lions ungdomsutbyte. Det är därför vi medlemmar arbetar med Lions ungdomsutbyte.

8 I …...... finns ….. Lionsklubbar varav Lions Club …..... har beslutat att sommaren 2012 erbjuda ??? ungdomar ett lägerstipendie. Du kan bli en av dem!

9 Vem kan utses till utbytesstipendiat? Ungdomar i åldern 17-21 år (vissa fall 18-21 år), som är intresserade av att lära sig mer om andra länder och är villiga att dela med sig av sin egen kultur. Deltagarna måste känna till att de kommer att betraktas som ambassadörer för sin familj, Lions och Sverige. De måste ha goda kunskaper i engelska och i något fall även tyska, franska, spanska eller portugisiska.

10 Träffa vänner för livet på ett ungdomsläger i Europa. Vilket land väljer du?

11 Belgien Schweiz Makedonien Danmark Portugal Österrike England / Irland Estland Ungern Tyskland Finland Frankrike Turkiet Island Tjeckien / Slovakien Italien Kroatien Polen Spanien Nederländerna Slovenien Norge Rumänien

12 Hur anmäler du dig? Hur du söker och annan information lämnas av LC …..... Mer information finns på Lions hemsida. www.lions.se Aktiviteter/Projekt Ungomsläger. Där kan du sedan gå vidare Genom att klicka på ”Ungdomsportalen”. Behöver du mer information eller vill boka möte för att göra en ansökan kan du kontakta Lions Club i din hemort Möjlighet att göra ansökan finns dels onsdagen den 25 november dels vid personligt möte med mig - OBS – ”boka tid”.

13 Sista ansökningsdag – preliminär ansökan 15 dec Ansökan till Lions club senast 12 dec

14 Varmt välkommen att ansöka och få ett underbart minne för livet!


Ladda ner ppt "Lions internationella ungdomsläger Vill Du åka på ungdomsläger till Europa?"

Liknande presentationer


Google-annonser