Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sammandragsspel i Västerbotten

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sammandragsspel i Västerbotten"— Presentationens avskrift:

1 Sammandragsspel i Västerbotten

2 Spel i sammandragsform!
Färre speldagar 2 matcher varje gång Få dagar med ”hemmalags-ansvar”

3 Komma igång med spelet…
Spelprogrammet på Välj Resultat/spelprog/kontakt Välj er serie OBSERVERA 1: Att arrangör ej står i detta spelschema. Separat schema för det finns på hemsidan OBSERVERA 2: Att VIBF följer RF:s direktiv om barnidrott och därför inte redovisar några resultat för dessa serier. VIKTIGT ATT RAPPORTERA RESULTATEN ÄNDÅ………

4 Som arrangör ansvarar vi för:
Kalla motståndare och domare till rätt plats och rätt tid! (kontaktinfo på hemsidan) Sekretariat till alla matcherna under dagen! Bollar, västar till alla matcher! att tomma matchprotokoll finns utskrivna (Säkerhetsåtgärd om något lag glömt skriva ut)

5 Kalla motståndare och domare:
Kontaktpersoner för lagen hittar ni under fliken Spelprogram på sidan resultat/spelprog/kontakt. Hälsa välkommen, se till att alla vet om det! Kolla tröjfärger Domarna hittar ni genom att klicka på de aktuella lagen i matchen. Klicka på domarens namn för information Ska domaren ha reseersättning? Resetariff finns på Gå in på rubriken ”domare”

6 Som arrangör så kan vi även:
- SÄLJA FIKA!!! Undantag finns. I Elofssonhallen äger Röbäcks IF rätten till fikaförsäljning och i Sjöfruhallen är det Gimonäs Umeå IF som äger rätten.

7 Arvode: 120 kr /domare eller 180 kr (ensam)
Arvode till domaren… - Vid två domare betalar lagen var sin domare! - Om det är en domare så delar vi på kostnaden mellan lagen. Arvode: 120 kr /domare eller 180 kr (ensam) Reseersättning betalas av lagen i domarens första match i sammandraget. KVITTO är ett krav vid betalning!

8 Matchflyttar… …är inget alternativ eftersom vi lagt schemat så att alla lag kan spela två matcher samma dag. En flytt skulle innebära flyttar/hål/färre matcher för övriga lag

9 Utbildning – En jättemöjlighet!
SIU-modellen: Innebandyns nya utvecklingsmodell 1. Grundutbildningen 2. Utbildning på din nivå

10 iBIS – Svensk Innebandys Informationssystem
Alla spelare och ledare skall registreras i iBIS Ledarna för att kontaktuppgifter ska synas på nätet och på så sätt vara tillgängliga för andra lag samt för VIBF. Spelarna måste ha en licens för att vara försäkrade under innebandymatcherna. Den verkställs när spelaren licensieras av föreningsadministratören. Spelare yngre än 16 år har en s k Laglicens.

11 HUR iBIS? Föreningens kansli (Föreningsadmin.) kan skapa användare till dig som ledare. Du kan skapa dina spelare i systemet. Föreningen licensierar spelarna. Du kan koppla dem till laget! Du kan utnyttja möjligheterna!

12 Färdigskrivna protokoll!!!
Via lagets sida i iBIS: Skapa spelartrupp Ta ut spelare och ledare till matchprotokoll Skriv ut matchprotokollet!

13 Minnet sviker… Manualer för iBIS finns på: www.innebandy.se/ibis
Läs om rutinerna i samband med ungdomsmatcher i Kommunseriemanualen Finns på VIBF:s hemsida


Ladda ner ppt "Sammandragsspel i Västerbotten"

Liknande presentationer


Google-annonser